eBay aandelen kopen: analyse & koers

Op de Amerikaanse NASDAQ beurs worden de aandelen van diverse grote technologiebedrijven verhandeld, waaronder de aandelen van het bedrijf eBay. Meer over deze organisatie en het beleggen in eBay, lees je in onderstaande alinea’s.

Algemene informatie over het bedrijf

eBay is een Amerikaans bedrijf dat opgericht werd in het jaar 1995. Vandaag de dag is eBay een van de grootste veilingsites voor het aanbieden van nieuwe of tweedehands spullen, op het gehele internet. Het bedrijf biedt een wereldwijd handelsplatform aan, waar nagenoeg iedere consument ter wereld gebruik van kan maken. Er worden nieuwe producten verkocht op eBay, maar ook tweedehands artikelen.
Onder de bedrijfsnaam eBay vallen diverse dochtermerken, waaronder Rent.com, Shopping.com, de Belgische website 2dehands.be en de Nederlandse website Marktplaats.nl. Dit zijn stuk voor stuk grote en bekende merken. Je kunt eBay dan ook zeker een grote speler op de markt van de veilingsites noemen.

De bedrijfsresultaten van eBay

In 2017 haalde eBay 9567 miljoen dollar aan totale omzet binnen. De brutowinst van eBay was in dat jaar 7345 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat van 2017 was 2265 miljoen dollar. Kijken we naar voorgaande jaren, dan zien we dat eBay ieder jaar een beetje vooruit gaat. In 2016 was de totale omzet van eBay bijvoorbeeld nog 8979 miljoen dollar. In 2015 was de totale omzet 8592 miljoen dollar. Wel was het bedrijfsresultaat van 2016 iets hoger dan dat van 2017, maar het verschil is niet groot.

De koers van het aandeel eBay

Je kunt de actuele eBay koers online checken. Er zijn diverse betrouwbare websites die de koers van het aandeel eBay realtime laten zien. Gaat de koers omhoog of omlaag, dan kun je dit direct in de grafiek van het aandeel eBay zien. Op aandelen.info kan je altijd de actuele koersinformatie rondom het aandeel opvragen.
Kijken we naar de koersbewegingen van het aandeel eBay in de afgelopen jaren, dan zien we dat de waarde van het aandeel flink gestegen is. In september 2013 was de koers bijvoorbeeld 22,85 dollar. Een jaar later lag de koers ongeveer gelijk, maar in 2015 was de koers een paar euro hoger. In september 2016 was de koers van eBay zelfs ruim 31 euro.
In het eerste kwartaal van dit jaar ligt de koers van eBay steeds tussen de 37 en 43 euro. Kijken we naar de koers van 2013, dan kun je zeker stellen dat het aandeel eBay het de afgelopen jaren goed heeft gedaan.

De potentie van ecommerce

Ecommerce heeft erg veel potentie. Online shoppen is booming: maar ondanks dit feit is het marktaandeel nog steeds relatief beperkt. Van alle retail verkopen in een jaar was slechts 8,3 procent afkomstig uit online verkopen volgens deze bron. Tegelijkertijd kwam er juist naar voren dat onder jongeren dit percentage significant hoger ligt.
Wanneer de nieuwe generatie de oude generatie steeds meer vervangt, zal de interesse in ecommerce dan ook toenemen. Bedrijven zullen hierbij moeten innoveren en de mogelijkheden voor bijvoorbeeld het terugsturen van producten moeten uitproberen.
Met de grote positie van eBay binnen de ecommerce industrie zou het bedrijf zomaar een gouden toekomst in het verschiet kunnen hebben…

Beleggen in eBay aandelen

Je kunt in eBay beleggen door eBay aandelen te kopen deze voor langere tijd in je beleggingsportefeuille te houden, maar je kunt je ook bezig houden met CFD beleggen. Het kopen van eBay aandelen gaat vaak via een grote Nederlandse broker. In Nederland bestaan enkele goede brokers. Wij raden DEGIRO aan omdat de tarieven daar het laagst liggen. Klik hier om gratis een account aan te maken.
Wanneer je actiever wilt handelen kan je het gebruik van CFD’s op aandelen eBay overwegen. Bij CFD beleggen kan je namelijk zowel speculeren op een koersdaling als een koersstijging. Hierdoor kan je actiever op trends inspelen. Doe je vervolgens de juiste voorspelling, dan behaal je een goed resultaat/ Natuurlijk kan dit ook verkeerd uitpakken.
Je kunt CFD beleggen in het aandeel eBay bij online brokers als Plus500. Heb je geen ervaring met deze vorm van beleggen? Maak dan eerst een demo-account aan bij deze broker. Met een demo-account kun je gratis oefenen met CFD beleggen.