Aandelen EDP kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in EDP aandelen? Op deze pagina kan je direct EDP aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in EDP. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel EDP raadplegen. EDP is een aandeel uit Portugal. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Euronext Lisbon. Het bedrijf is te vinden onder het symbool EDP.LS.

Waar kan je EDP aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel EDP kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel EDP?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel EDP. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in EDP?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van EDP? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in EDP is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in EDP.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse EDP

Sterke punten EDP

  • Focus op hernieuwbare energie: EDP heeft zich gepositioneerd als een leider in hernieuwbare energie en heeft zich geëngageerd om tegen 2030 90% van de energieproductie uit hernieuwbare bronnen te halen, waardoor het bedrijf een sterke positie heeft in een snelgroeiende sector.
  • Diversificatie van inkomsten: Het bedrijf heeft een diversificatie van inkomsten door middel van energieproductie, distributie en handel, wat de blootstelling aan risico’s vermindert.
  • Internationaal bereik: EDP heeft een internationaal bereik en is actief in verschillende markten, waardoor het bedrijf in staat is om te profiteren van groeimogelijkheden buiten de thuismarkt.

Zwakke punten EDP

  • Afhankelijkheid van subsidies: Het bedrijf is in hoge mate afhankelijk van overheidssteun voor zijn hernieuwbare energieprojecten, wat betekent dat veranderingen in overheidsbeleid of subsidies de inkomsten kunnen beïnvloeden.
  • Regelgevingsrisico’s: EDP is actief in een sterk gereguleerde sector en is onderhevig aan veranderingen in regelgeving en beleid, wat invloed kan hebben op de bedrijfsvoering en winstgevendheid.
  • Financiële gezondheid: Het bedrijf heeft een hoge schuldenlast, wat kan leiden tot financiële instabiliteit en een verhoogd risico voor investeerders.

Over EDP

EDP is een Portugees elektriciteitsbedrijf dat het hoofdkantoor heeft gevestigd in Lissabon. Het bedrijf werd in 1976 opgericht na het samengaan van veertien genationaliseerde elektriciteitsbedrijven. De aandelen worden als EDP verhandeld op de ELI.  Het bedrijf werd destijds opgericht door de regering in Portugal. Bekende dochterondernemingen zijn EDP Renovaveis en EDP Brasil.

EDP werd opgericht als Electricidade de Portugal. Het bedrijf was al eens onderdeel van de Forbes Global 2000. Twee jaar geleden leek het bedrijf in Chinese handen te komen toen aandeelhouder China Gorges Corporation EDP over wilde nemen, de andere aandeelhouders hielden dit echter tegen.

aandeel edp kopen

Wel of niet aandelen EDP kopen?

Ben je op zoek naar aandelen om in te investeren? Overweeg dan eens EDP, een van de grootste energiebedrijven van Europa. Maar is het verstandig om te investeren in deze onderneming?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de prestaties van EDP. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een constante groei doorgemaakt en heeft een sterke aanwezigheid in verschillende Europese landen. Ook heeft EDP zich toegewijd aan het verminderen van de CO2-uitstoot en investeert het in duurzame energiebronnen. Dit zijn allemaal positieve signalen voor beleggers.

Maar natuurlijk zijn er ook risico’s verbonden aan beleggen in aandelen. Zo kan de energiemarkt erg volatiel zijn en kan de prijs van olie en gas sterk schommelen. Daarnaast zijn er mogelijke economische en politieke factoren die de prestaties van EDP kunnen beïnvloeden.

Als je besluit om te investeren in EDP, moet je begrijpen dat het een langetermijnbelegging moet zijn. Het kan enige tijd duren voordat je een rendement op je investering ziet. Het is belangrijk om jezelf goed te informeren over het bedrijf en de sector voordat je besluit om te investeren.

Over het algemeen kan het investeren in aandelen van EDP een goede beslissing zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een duurzame en stabiele belegging op de lange termijn. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat je besluit om te investeren in EDP of een ander bedrijf.