Aandelen Electrocomponents kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Electrocomponents aandelen? Op deze pagina kan je direct Electrocomponents aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Electrocomponents. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Electrocomponents raadplegen. Electrocomponents is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool ECM-L.

Waar kan je Electrocomponents aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Electrocomponents kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Electrocomponents?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Electrocomponents. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Electrocomponents?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Electrocomponents? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Electrocomponents is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Electrocomponents.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Electrocomponents

Sterke punten:

 • Wereldwijde aanwezigheid: Electrocomponents is een internationaal bedrijf met klanten in meer dan 80 landen.
 • Breed productassortiment: Het bedrijf biedt meer dan 500.000 producten aan, waardoor het een one-stop-shop is voor klanten die verschillende componenten nodig hebben.
 • Digitale transformatie: Electrocomponents heeft geïnvesteerd in digitale technologieën om de klantervaring te verbeteren en de interne processen te stroomlijnen.
 • Sterke financiële positie: Het bedrijf heeft een solide financiële positie met een sterke kasstroom en een gezonde balans.

Zwakke punten:

 • Afhankelijkheid van een beperkt aantal leveranciers: Electrocomponents is afhankelijk van een beperkt aantal leveranciers, wat een risico kan vormen als er zich problemen voordoen in de toeleveringsketen.
 • Concurrentie: Het bedrijf opereert in een competitieve markt met veel concurrenten, wat een uitdaging kan vormen om marktaandeel te behouden of te vergroten.
 • Beperkte geografische diversificatie: Electrocomponents is voornamelijk actief in Europa en Azië, waardoor het bedrijf kwetsbaar kan zijn voor economische ontwikkelingen in deze regio’s.

Over Electrocomponents

Electrocomponents distribueert industriële en elektronische producten en is met het hoofdkantoor gevestigd in Pancras Square in Londen. De onderneming is uitgegroeid tot een FTSE 250 component en het heeft in RS Components en Allied Electronics de meer bekende dochterondernemingen. Oprichters waren Paul Martin Sebestyen en J.H. Woring.

Meteen na de oprichting heette het bedrijf overigens Radiospares en stond het vooral bekend als een leverancier van reserveonderdelen voor radio’s. Het latere Electrocomponents ging al in 1967 naar de beurs overigens.

aandeel electrocomponents kopen

Wel of niet aandelen Electrocomponents kopen?

Ben jij aan het overwegen om aandelen van Electrocomponents te kopen, maar twijfel je nog? In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van het kopen van aandelen van dit bedrijf bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Electrocomponents is een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in de distributie van elektronische componenten. Het bedrijf heeft een wereldwijde aanwezigheid en biedt meer dan 500.000 producten aan. Dit maakt Electrocomponents een one-stop-shop voor klanten die verschillende componenten nodig hebben. Bovendien heeft het bedrijf geïnvesteerd in digitale technologieën om de klantervaring te verbeteren en de interne processen te stroomlijnen. Dit kan op de lange termijn bijdragen aan de groei van het bedrijf.

Aan de andere kant is Electrocomponents afhankelijk van een beperkt aantal leveranciers, wat een risico kan vormen als er zich problemen voordoen in de toeleveringsketen. Bovendien opereert het bedrijf in een competitieve markt met veel concurrenten, wat een uitdaging kan vormen om marktaandeel te behouden of te vergroten. Ook is Electrocomponents voornamelijk actief in Europa en Azië, waardoor het bedrijf kwetsbaar kan zijn voor economische ontwikkelingen in deze regio’s.

Al met al is Electrocomponents een solide bedrijf met sterke financiën en een wereldwijde aanwezigheid. Echter, net als bij elke investering, zijn er risico’s verbonden aan het kopen van aandelen van dit bedrijf. Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en te beslissen of het kopen van aandelen van Electrocomponents past bij jouw beleggingsstrategie en risicoprofiel.