Aandelen Erste Group kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Erste Group aandelen? Op deze pagina kan je direct Erste Group aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Erste Group. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Erste Group raadplegen. Erste Group is een aandeel uit Oostenrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Wiener Börse. Het bedrijf is te vinden onder het symbool EBS.VI.

Waar kan je Erste Group aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Erste Group kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Erste Group?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Erste Group. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Erste Group?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Erste Group? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Erste Group is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Erste Group.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Erste Group

Sterke punten:

 • Goede reputatie: Erste Group is een van de meest gerenommeerde banken in Centraal- en Oost-Europa en heeft een lange geschiedenis van financiële stabiliteit en betrouwbaarheid.
 • Diversificatie: Erste Group heeft een uitgebreid portfolio van financiële producten en diensten, inclusief retail banking, corporate banking, asset management, en verzekeringen, wat de bank in staat stelt om risico’s te spreiden en te profiteren van verschillende marktsegmenten.
 • Solide financiële positie: Erste Group heeft in de afgelopen jaren goede financiële resultaten behaald en heeft een sterke kapitaalpositie en liquiditeit.
 • Groeiende markt: Centraal- en Oost-Europa is een groeiende markt met veel potentieel, en Erste Group is goed gepositioneerd om te profiteren van deze groei.

Zwakke punten:

 • Concurrentie: Erste Group opereert in een zeer competitieve markt en moet concurreren met andere grote banken en financiële instellingen.
 • Politieke risico’s: Centraal- en Oost-Europa is een regio met politieke onzekerheid en risico’s, wat een impact kan hebben op de activiteiten van Erste Group.
 • Regelgevingsrisico’s: De financiële sector is sterk gereguleerd en Erste Group kan te maken krijgen met veranderingen in de regelgeving die invloed hebben op de activiteiten en financiële resultaten.

Over Erste Group

Erste Group is een van de grootste financiële dienstverleners in specifiek Midden en Oost Europa. Daar bedient het een kleine 16 miljoen klanten. Dat doet het vanuit 2700 kantoren in zeven verschillende landen. 

De aandelen van Erste Group worden als EBS op de beurs verhandeld. Het hoofdkantoor van het bedrijf vind je overigens in Wenen. Bekende dochterondernemingen zijn  de Erste Bank Tsjechië. Erste Group is een bank die in 1819 is opgericht in Leopoldstad, dit is een voorstad van Wenen. Het bedrijf ging in 1997 naar de beurs. 

aandeel erste group kopen

Wel of niet aandelen Erste Group kopen?

Ben je geïnteresseerd in het kopen van aandelen en overweeg je om aandelen van de Erste Group te kopen? Voordat je je beslissing maakt, is het belangrijk om enkele factoren te overwegen.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat de Erste Group doet. De Erste Group is een bank- en financiële dienstverlener met hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Ze bieden diensten aan in Centraal- en Oost-Europa en hebben meer dan 16 miljoen klanten.

Ten tweede is het belangrijk om naar de financiële resultaten van het bedrijf te kijken. In de afgelopen jaren heeft de Erste Group een gestage groei doorgemaakt en hun winstcijfers zijn positief.

Als je besluit om aandelen van de Erste Group te kopen, is het belangrijk om te onthouden dat alle investeringen risico’s met zich meebrengen. De aandelenkoersen kunnen fluctueren en het is mogelijk dat je je investering verliest.

Tot slot, als je besluit om aandelen van de Erste Group te kopen, is het verstandig om een goed begrip te hebben van de markt en om je investering te diversifiëren. Het is ook een goed idee om advies in te winnen van een financieel adviseur voordat je een beslissing neemt.

Kortom, het kopen van aandelen van de Erste Group kan een goede investering zijn als je goed geïnformeerd bent en bereid bent om de risico’s te nemen die gepaard gaan met elke investering.