Beleggen in Esprit aandelen

Steek je jouw geld het liefst in een fashionbedrijf? Dan kun je ervoor kiezen om Esprit aandelen te kopen. Je kunt op de lange termijn in Esprit beleggen door aandelen van dit bedrijf aan je portefeuille toe te voegen, maar je kunt ook investeren in het CFD aandeel Esprit. Meer hierover, lees je op deze pagina. Ook krijg je op deze pagina wat algemene informatie over het bedrijf Esprit Holdings, ofwel Esprit.

Algemene informatie over het bedrijf

Esprit heet voluit Esprit Holdings Limited en wordt ook wel Esprit Holdings genoemd. Het bedrijf werd opgericht in het jaar 1968 in San Francisco, maar is al jaren gevestigd in Hongkong. Ook heeft het bedrijf een hoofdkantoor in Duitsland, in de buurt van Düsseldorf.
Esprit verkoopt kleding en modeaccessoires voor dames, heren en kinderen. Dit doet het bedrijf ook in Nederland. Esprit heeft meer dan 900 winkels in 40 landen over de gehele wereld. Ook heeft het bedrijf 8500 externe verkooppunten, ofwel winkels die de kleding van het merk verkopen. Er zijn 15.000 mensen in dienst bij Esprit.
Esprit aandelen

De bedrijfsresultaten van Esprit

Het ging langere tijd niet zo goed met Esprit. Dit kwam onder andere door imagoproblemen bij het bedrijf. Ook in Nederland heeft Esprit al langere tijd van een stoffig imago. Veel mensen voelen zich niet aangesproken tot het merk Esprit, simpelweg omdat het te veel mensen probeert aan te spreken en daarom geen duidelijke identiteit heeft.
Nu gaat het iets beter met Esprit Holdings. Het bedrijf heeft over het boekjaar 2016-2017 namelijk een nettowinst van 67 miljoen Hong Kong dollar gerapporteerd. Dit omgerekend 7,1 miljoen euro. Dit lijkt niet zo veel voor een groot bedrijf als Esprit, maar is in feite verdubbeld in slechts twaalf maanden tijd. Esprit Holdings doet het nu dan ook beduidend beter dan in het boekjaar 2015-2016.

De koers van het aandeel Esprit

Het aandeel Esprit staat niet bepaald stil: het heeft zich in de afgelopen jaren op een turbulente manier ontwikkeld. Tien jaar geleden had het aandeel Esprit een waarde van 25 tot 30 euro. Net voor de economische crisis stond de waarde van het aandeel zelfs op 100 euro.
Achteraf is dit een hoogtepunt dat niet gemakkelijk te evenaren is. De waarde van het aandeel liep namelijk al snel terug naar 40 euro in ongeveer een jaar tijd. Dit is een flinke daling voor deze korte periode.
Sindsdien heeft het aandeel Esprit zich nog niet goed hersteld. In 2010 en 2011 stond de waarde van het aandeel op ongeveer 10 euro, maar begin 2018 was de waarde van het aandeel slechts 4 euro. Kijken we naar de historische waarde van het aandeel Esprit, dan is dit een schijntje van de waarde in bijvoorbeeld 2008. De koers van de afgelopen vijf jaar laat dan ook een flinke daling zien.

Pas op met mode

Veel mensen beleggen op gevoel. Dit is echter niet de beste strategie. Het is verstandiger om je beleggingsbeslissing goed te onderbouwen. Bezoek daarom voordat je aandelen in Espirit koopt één of meerdere winkels en probeer de algemene sfeer op te snuiven. Bekijk hoe de winkel de producten uitstalt en promotie uitvoert. Op die manier kan je inschatten of de winkel is ingesteld op de toekomst.

Beleggen in Esprit aandelen

Nu de koers van het aandeel Esprit erg laag is, kun je ervoor kiezen Esprit aandelen te kopen. Als de koers omhoog gaat, behaal je een positief resultaat door je aandelen weer te verkopen. Helaas kan dit nog wel even duren. Wanneer je aandelen Espirit wilt kopen, kan je dit het beste bij DEGIRO doen. DEGIRO is een Nederlandse partij alwaar je tegen lage tarieven diverse aandelen kunt opkopen. Klik hier om een gratis demo account te openen.
Wil je liever actief handelen in Esprit? Dan kun je dit doen met het CFD aandeel Esprit.  CFD beleggen doe je bij een online broker als Plus500. Je speculeert op een koersstijging of koersdaling en als je gelijk hebt, behaal je een goed resultaat. Door de hefboom van deze vorm van beleggen, kan je met een kleine inleg goede resultaten behalen. Ook met een kleine investering kun je grote resultaten behalen. Eerst een beetje oefenen? Maak dan een demo-account aan bij Plus500 en beleg volledig gratis.