Aandelen Essentra kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Essentra aandelen? Op deze pagina kan je direct Essentra aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Essentra. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Essentra raadplegen. Essentra is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool ESNT-L.

Waar kan je Essentra aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Essentra kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Essentra?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Essentra. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Essentra?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Essentra? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Essentra is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Essentra.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Essentra

Sterke punten:

  • Gediversifieerde activiteiten: Essentra is actief in verschillende markten, waaronder componenten voor de tabaksindustrie, verpakkingen en componenten voor de gezondheidszorg. Dit zorgt voor een stabiele bron van inkomsten.
  • Wereldwijde aanwezigheid: Essentra is gevestigd in meerdere landen over de hele wereld, waardoor het bedrijf kan profiteren van de groeiende economieën in opkomende markten.
  • Verbeterde winstgevendheid: Essentra heeft de afgelopen jaren haar winstgevendheid verbeterd door kostenbesparingen en efficiëntere productieprocessen.

Zwakke punten:

  • Gevoeligheid voor regelgeving: De activiteiten van Essentra in de tabaksindustrie zijn onderhevig aan strenge regelgeving, wat de groei kan belemmeren en de winstgevendheid kan beïnvloeden.
  • Onzekere economische omstandigheden: Essentra’s activiteiten zijn sterk afhankelijk van economische omstandigheden, wat betekent dat de winstgevendheid kan afnemen tijdens economische recessies.
  • Concurrentie: Essentra opereert in verschillende markten waar de concurrentie hoog is. Het bedrijf moet daarom blijven investeren in innovatie en marketing om te kunnen concurreren met andere spelers in de industrie.

Over Essentra

Essentra levert kunststof en vezelproducten. Het bedrijf houdt domicilie in Milton Keys en de aandelen van Essentra worden als ESNT verhandeld op de beurs in Londen. Het is daarnaast FTSE 250 component. Met zeker de Reid Supply Company heeft het een bekende dochteronderneming.

Essentra werd opgericht in Jarrow en was aanvankelijk een onderdeel van de Fibres-divisie van Bunzl. Later heette het bedrijf ook Filtrona voor het de huidige naam aannam. Essentra nam de afgelopen jaren met Enitor en de Skiffy Group twee Nederlandse bedrijven over. Skiffy geldt nog steeds als een voorname dochteronderneming.

aandeel essentra financial kopen

Wel of niet aandelen Essentra kopen?

Overweeg je om te investeren in aandelen van Essentra, maar weet je niet zeker of dit een goede keuze is? Hier zijn enkele factoren om te overwegen voordat je beslist.

Een van de belangrijkste voordelen van Essentra is dat het bedrijf actief is in verschillende markten, waaronder de tabaksindustrie, verpakkingen en componenten voor de gezondheidszorg. Dit zorgt voor een stabiele bron van inkomsten en kan ook helpen om de impact van economische schommelingen te verminderen.

Een ander positief punt is de wereldwijde aanwezigheid van Essentra, wat betekent dat het bedrijf kan profiteren van de groeiende economieën in opkomende markten. Bovendien heeft Essentra de afgelopen jaren haar winstgevendheid verbeterd door kostenbesparingen en efficiëntere productieprocessen.

Aan de andere kant is de tabaksindustrie waarin Essentra actief is, onderhevig aan strenge regelgeving, wat de groei kan belemmeren en de winstgevendheid kan beïnvloeden. Bovendien zijn de activiteiten van Essentra sterk afhankelijk van economische omstandigheden, wat betekent dat de winstgevendheid kan afnemen tijdens economische recessies.

In het algemeen kan het investeren in aandelen van Essentra een slimme zet zijn, gezien de diversificatie van het bedrijf en de wereldwijde aanwezigheid. Maar het is belangrijk om ook rekening te houden met de risico’s, zoals regelgevingsdruk en economische schommelingen, voordat je een beslissing neemt.