Aandelen Essilor kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Essilor aandelen? Op deze pagina kan je direct Essilor aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Essilor. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Essilor raadplegen. Essilor is een aandeel uit Frankrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Euronext Parijs. Het bedrijf is te vinden onder het symbool EL.PA.

Waar kan je Essilor aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Essilor kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Essilor?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Essilor. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Essilor?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Essilor? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Essilor is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Essilor.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Essilor

Sterke punten:

  • Leiderschap: Essilor is wereldwijd marktleider op het gebied van brillenglazen en heeft een sterke positie in de optiekmarkt.
  • Merkenportfolio: Het bedrijf heeft een breed portfolio van bekende merken, waaronder Varilux, Transitions en Crizal.
  • Innovatie: Essilor investeert aanzienlijk in onderzoek en ontwikkeling en heeft een sterke focus op innovatie in de optiekmarkt.

Zwakke punten:

  • Concurrentie: Essilor opereert in een zeer competitieve markt, waarin prijzen en marges onder druk staan.
  • Regelgeving: Het bedrijf opereert in een sterk gereguleerde markt, wat kan leiden tot onzekerheid en veranderingen in wet- en regelgeving die de prestaties van het bedrijf kunnen beïnvloeden.
  • Overname- en integratierisico’s: Essilor heeft de afgelopen jaren verschillende overnames gedaan, waaronder de fusie met Luxottica. Het integreren van deze overnames kan uitdagend zijn en er zijn risico’s verbonden aan deze strategie.

Over Essilor

Essilor is een multinational die bekend staat om de productie van corrigerende brillen, en dan specifiek de brillenglazen. Ook produceert het instrumenten voor onder andere oogartsen en opticiens. De onderneming is gevestigd in Charenton-le-Point, een plaats in de omgeving van Parijs.
 
Essilor werd opgericht in 1972 toen de bedrijven Essel en Silor besloten samen verder te gaan. Moederbedrijf van Essilor is Essilor xotica. De voorvaderen van Essilor waren al vanaf het jaar 1849 actief overigens, in en rondom Parijs hoofdzakelijk. Dochterbedrijven heeft Essilor ook. Transition Optical en Costa del Mar zijn de twee bekendste daarvan.

aandeel esilor kopen

Wel of niet aandelen Essilor kopen?

Als je op zoek bent naar een bedrijf om in te investeren, is Essilor zeker het overwegen waard. Het bedrijf is wereldwijd marktleider op het gebied van brillenglazen en heeft een sterk merkenportfolio, waaronder Varilux, Transitions en Crizal. Bovendien heeft Essilor een sterke focus op innovatie en investeert het aanzienlijk in onderzoek en ontwikkeling.

Maar er zijn ook enkele risico’s verbonden aan het investeren in Essilor. Het bedrijf opereert in een zeer competitieve markt, waarin prijzen en marges onder druk staan. Daarnaast opereert Essilor in een sterk gereguleerde markt, wat kan leiden tot onzekerheid en veranderingen in wet- en regelgeving die de prestaties van het bedrijf kunnen beïnvloeden. Ook zijn er risico’s verbonden aan de strategie van Essilor om overnames te doen en deze te integreren in het bedrijf.

Al met al lijkt Essilor een degelijke investeringsoptie, maar het is belangrijk om de risico’s in overweging te nemen voordat je besluit om aandelen te kopen. Het is altijd aan te raden om eerst grondig onderzoek te doen en advies in te winnen voordat je een beslissing neemt.