Aandelen Etsy kopen: analyse & koers

hWil je beleggen in Etsy aandelen? Op deze pagina kan je direct Etsy aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Etsy. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Etsy raadplegen. Etsy is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NasdaqGS. Het bedrijf is te vinden onder het symbool ETSY.

Waar kan je Etsy aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Etsy kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Etsy?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Etsy. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Etsy?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Etsy? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Etsy

Sterke punten Etsy

 • Populaire online marktplaats: Etsy is een bekend en populaire online marktplaats waar ambachtslieden en creatieve ondernemers hun unieke producten kunnen verkopen. Het platform trekt een grote gemeenschap van kopers en verkopers aan.
 • Focus op handgemaakte en unieke producten: Etsy richt zich op het aanbieden van handgemaakte, vintage en unieke producten die vaak niet te vinden zijn op andere e-commerceplatforms. Dit biedt een onderscheidend aanbod en trekt een specifiek publiek aan.
 • Sociaal bewuste benadering: Etsy promoot een sociaal bewuste en duurzame benadering van winkelen. Ze ondersteunen lokale ambachtslieden en bevorderen eerlijke handelspraktijken. Dit spreekt aan bij consumenten die waarde hechten aan ethische en verantwoorde consumptie.
 • Internationale aanwezigheid: Etsy heeft een wereldwijde aanwezigheid en faciliteert transacties tussen verkopers en kopers over de hele wereld. Dit vergroot het potentiële klantenbestand en biedt mogelijkheden voor groei in verschillende markten.

Zwakke punten Etsy

 • Concurrentiedruk: Etsy opereert in een competitieve markt, zowel van andere online marktplaatsen als van fysieke winkels. Ze moeten blijven innoveren en zich onderscheiden om relevant te blijven in de markt en concurrerend te blijven.
 • Afhankelijkheid van verkopers en productaanbod: Etsy is afhankelijk van de aanwezigheid van verkopers en de diversiteit van het productaanbod op het platform. Veranderingen in de verkopersgemeenschap of beperkte productvariatie kunnen van invloed zijn op de aantrekkelijkheid van Etsy voor kopers.
 • Regulatoire en juridische uitdagingen: Als online marktplaats moet Etsy voldoen aan wet- en regelgeving met betrekking tot consumentenbescherming, belastingen en intellectueel eigendom. Eventuele wijzigingen in de regelgeving kunnen impact hebben op de activiteiten en winstgevendheid van het bedrijf.
 • Volatiliteit in aandelenkoers: Etsy-aandelen kunnen gevoelig zijn voor volatiliteit en schommelingen op de aandelenmarkt. Beleggers moeten zich bewust zijn van de risico’s en het potentieel voor prijsfluctuaties.

Over Etsy

Etsy is een ook in Nederland bekende online marktplaats, speciaal voor handgemaakte en vintage producten. Het bedrijf werd in 2005 opgericht en heeft in Brooklyn in de staat New York City het hoofdkwartier gevestigd.

Op de Nasdaq staat Etsy onder de eigen naam genoteerd en Etsy heeft in Trunkt en Etsy UK Limited twee belangrijke dochterondernemingen. Etsy weet zich ondersteund door een aantal grote ondernemingen en de naam van de onderneming komt uit het Italiaans. Een diepere betekenis heeft het niet, de oprichters vinden het woord gewoon mooi klinken. In 2015 ging Etsy naar de beurs, een jaar later werd voor het eerst winst geboekt.

aandeel etsy kopen

Wel of niet aandelen Etsy kopen?

Ben je aan het twijfelen of je aandelen van Etsy moet kopen? Laten we eens kijken naar een paar dingen die je kunnen helpen bij het maken van die beslissing.

Oké, dus wat is Etsy eigenlijk? Nou, het is een online marktplaats waar je unieke handgemaakte en vintage producten kunt kopen. Het is een plek waar creatieve mensen hun ambachtelijke producten kunnen verkopen en kopers kunnen vinden die op zoek zijn naar iets bijzonders.

Als je overweegt om aandelen van Etsy te kopen, is het slim om wat onderzoek te doen. Kijk naar de financiële prestaties van het bedrijf en hoe het zich onderscheidt van andere e-commerceplatforms. Het is ook de moeite waard om te begrijpen hoe de online winkelmarkt zich ontwikkelt.

Houd ook rekening met je eigen financiële situatie. Beleggen in aandelen brengt altijd risico’s met zich mee, dus investeer alleen geld dat je kunt missen. Het kan verstandig zijn om je beleggingen te diversifiëren om het risico te spreiden.

Tot slot kan het handig zijn om advies in te winnen bij een financieel expert. Zij kunnen je helpen bij het analyseren van de kansen en risico’s van het kopen van Etsy aandelen, rekening houdend met jouw specifieke doelen en omstandigheden.

Kortom, het kopen van aandelen van Etsy kan een interessante mogelijkheid zijn, maar het is belangrijk om goed onderzoek te doen, je eigen financiële situatie te evalueren en eventueel advies in te winnen. Op die manier kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij jouw beleggingsdoelen.