Aandelen Evraz kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Evraz aandelen? Op deze pagina kan je direct Evraz aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Evraz. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Evraz raadplegen. Evraz is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool EVR-L.

Waar kan je Evraz aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Evraz kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Evraz?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Evraz. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Evraz?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Evraz? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Evraz is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Evraz.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Evraz

Sterke punten:

  • Verticaal geïntegreerde waardeketen: Evraz is een van de grootste staalproducenten ter wereld en heeft een volledig geïntegreerde waardeketen, wat betekent dat het bedrijf controle heeft over de meeste aspecten van de productie van staal.
  • Diversificatie van activiteiten: Naast staalproductie heeft Evraz ook activiteiten in de mijnbouw en recycling, wat zorgt voor een gevarieerde inkomstenstroom.
  • Sterke financiële positie: Evraz heeft een solide balans en een hoge liquiditeit, waardoor het bedrijf in staat is om te investeren in toekomstige groei en het betalen van dividenden aan aandeelhouders.

Zwakke punten:

  • Afhankelijkheid van de staalprijzen: De prijzen van staal worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de economische groei en handelsbelemmeringen. Evraz is afhankelijk van deze prijzen, wat kan leiden tot volatiliteit in de inkomsten.
  • Regulatierisico’s: De staalindustrie is sterk gereguleerd en de regelgeving kan veranderen, waardoor Evraz geconfronteerd kan worden met hogere kosten of beperkingen in productie en handel.
  • Geopolitieke risico’s: Evraz heeft activiteiten in verschillende landen, waaronder Rusland, een land met een hoge politieke en economische risico’s.

Over Evraz

Evraz is de op 1 na grootste staalproducent van Rusland en moet in dat kader alleen Novolipetsk Steel nog voor laten gaan. Op de beurs in Londen worden de aandelen verkocht als EVR. Hoofdkwartier is Londen en de eigenaar is de bekende Roman Abramovitsj, ook eigenaar van onder andere de Londense voetbalclub Chelsea.

Evraz werd in 1992 opgericht en een bekende dochteronderneming is West Siberian Metal Plant. Evraz is een wat men noemt verticaal geïntegreerde holding en is behalve in Rusland ook actief in de landen Amerika, Canada, Tsjechië en Kazachstan.

aandeel evraz kopen

Wel of niet aandelen Evraz kopen?

Als je op zoek bent naar aandelen om te kopen, is het begrijpelijk dat je geïnteresseerd bent in Evraz. Het is immers een van de grootste staalproducenten ter wereld. Maar is het ook een goede investering? Hieronder zetten we de sterke en zwakke punten van het bedrijf op een rijtje.

Sterke punten: Evraz heeft een volledig geïntegreerde waardeketen, waardoor het bedrijf controle heeft over de meeste aspecten van de productie van staal. Daarnaast heeft het bedrijf ook activiteiten in de mijnbouw en recycling, wat zorgt voor een gevarieerde inkomstenstroom. Evraz heeft een sterke financiële positie, waardoor het bedrijf in staat is om te investeren in toekomstige groei en het betalen van dividenden aan aandeelhouders.

Zwakke punten: Evraz is afhankelijk van de prijzen van staal, wat kan leiden tot volatiliteit in de inkomsten. Daarnaast is de staalindustrie sterk gereguleerd en de regelgeving kan veranderen, waardoor Evraz geconfronteerd kan worden met hogere kosten of beperkingen in productie en handel. Ten slotte heeft het bedrijf activiteiten in verschillende landen, waaronder Rusland, een land met een hoge politieke en economische risico’s.

Als je bereid bent om risico’s te nemen en te investeren in een volatiel bedrijf, dan kan Evraz een interessante optie zijn. Maar als je op zoek bent naar een stabiele investering, dan is het verstandig om verder te kijken.