Aandelen Exor kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Exor aandelen? Op deze pagina kan je direct Exor aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Exor. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Exor raadplegen. Exor is een aandeel uit Italië. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Borsa Italiana. Het bedrijf is te vinden onder het symbool EXO-I.

Waar kan je Exor aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Exor kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Exor?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Exor. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Exor?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Exor? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Exor is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Exor.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Exor

Sterke punten:

  • Diversificatie: Exor heeft een diverse portefeuille van bedrijven en investeringen, waaronder belangen in sectoren zoals auto’s, verzekeringen en media.
  • Invloedrijk leiderschap: Exor wordt geleid door de Agnelli-familie, die bekend staat om zijn ervaring en invloed in de zakenwereld, wat kan bijdragen aan strategische besluitvorming en zakelijke kansen.
  • Focus op lange termijn: Exor heeft een geschiedenis van het nemen van beslissingen op de lange termijn en het houden van investeringen voor de lange termijn, wat kan resulteren in stabiele groei en waardecreatie.

Zwakke punten:

  • Concentratie van risico’s: Exor heeft aanzienlijke belangen in bepaalde sectoren, zoals de auto-industrie, wat kan leiden tot concentratie van risico’s en blootstelling aan volatiliteit in die specifieke sectoren.
  • Invloed van externe factoren: Exor kan worden beïnvloed door externe factoren zoals economische schommelingen, politieke en regelgevingsveranderingen, en markttrends, wat van invloed kan zijn op de financiële prestaties.
  • Liquiditeit: De aandelen van Exor kunnen minder liquide zijn in vergelijking met andere beleggingsmogelijkheden, wat kan leiden tot beperkte handelsmogelijkheden en volatiliteit in de prijzen.

Over Exor

Exor is een van oorsprong Italiaans bedrijf dat tegenwoordig echter in handen is van een investeringsmaatschappij in Nederland, een investeringsmaatschappij van de wereldwijd bekende familie Agnelli. Deze familie was in het verleden ook eigenaar van voetbalclub Juventus. De investeerder heeft met name minderheidsbelangen in grote bedrijven als Fiat Chrysler en Ferrari en ook volledig eigenaar is van PartnerRe, een Amerikaanse verzekeraar.

De familie Agnelli is nog steeds eigenaar van de investeringsmaatschappij die ooit werd opgericht door Giovanni Agnelli. We spreken dan van het jaar 1927. Bekende dochteronderneming van Exor is Gruppo Editoriale l’Espresso.

aandeel exor kopen

Wel of niet aandelen Exor kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen, dan is Exor wellicht een naam die je voorbij hebt zien komen. Maar is het een goede keuze om aandelen van Exor te kopen? Laten we eens kijken naar de sterke en zwakke punten van dit bedrijf.

Exor heeft enkele sterke punten die het aantrekkelijk maken als beleggingsoptie. Ten eerste heeft het een diverse portefeuille van bedrijven en investeringen, wat zorgt voor spreiding van risico’s. Daarnaast wordt het bedrijf geleid door de invloedrijke Agnelli-familie, bekend om hun ervaring en invloed in de zakenwereld. Bovendien heeft Exor een focus op de lange termijn, wat kan leiden tot stabiele groei en waardecreatie.

Maar er zijn ook zwakke punten om rekening mee te houden. Zo heeft Exor aanzienlijke belangen in bepaalde sectoren, wat kan leiden tot concentratie van risico’s. Ook kan het bedrijf worden beïnvloed door externe factoren zoals economische schommelingen en markttrends. Daarnaast kunnen de aandelen van Exor minder liquide zijn, wat kan resulteren in beperkte handelsmogelijkheden en prijsvolatiliteit.

Als belegger is het belangrijk om zorgvuldig af te wegen of Exor aandelen kopen een geschikte keuze is voor jouw beleggingsstrategie en risicoprofiel. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen en grondig onderzoek te doen voordat je besluit om aandelen van Exor te kopen.