Aandelen Experian kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Experian aandelen? Op deze pagina kan je direct Experian aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Experian. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Experian raadplegen. Experian is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool EXPN-L.

Waar kan je Experian aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Experian kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Experian?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Experian. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Experian?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Experian? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Experian is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Experian.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Experian

Sterke punten:

 • Leidende positie: Experian is wereldwijd een van de grootste spelers op het gebied van data-analyse en kredietrapportage.
 • Diversificatie: Het bedrijf biedt verschillende diensten aan, waaronder consumentenkredietrapportage, data-analyse voor bedrijven en credit management.
 • Groeiende vraag: Door de groeiende vraag naar data-analyse en kredietrapportage in de financiële sector, heeft Experian goede kansen om te groeien.
 • Solide financiële positie: Experian heeft een goede financiële positie met gezonde financiële ratio’s en een stabiele groei van inkomsten en winst.

Zwakke punten:

 • Afhankelijkheid van de VS: Experian is sterk afhankelijk van de Amerikaanse markt, waardoor politieke en economische onzekerheid in de VS invloed kan hebben op de resultaten.
 • Regelgeving: Experian opereert in een sector die sterk gereguleerd is, wat kan leiden tot hogere kosten en meer risico’s op boetes en juridische geschillen.
 • Concurrentie: Experian heeft te maken met sterke concurrentie van andere grote spelers op het gebied van data-analyse en kredietrapportage, zoals Equifax en TransUnion.

Over Experian

Experian is gevestigd in Ierland en is een multinationaal opererend bedrijf en bekend vanwege het rapporteren van consumentenkredieten. Het verzamelt info over meer dan een miljard mensen en bedrijven. Daaronder bevinden zich 225 miljoen individuele Amerikaanse consumenten en zo’n 25 miljoen Amerikaanse bedrijven.

De aandelen Experian worden openbaar verhandeld op de Londense beurs onder de aanduiding EXPN. Hoofdkwartier van de onderneming staat in het Ierse Dublin. Experian is actief vanaf 1996 en Experian Information Solutions is een bekende dochteronderneming. Experian is ondertussen een FTSE 100 component geworden en in 37 landen actief, daaronder bevinden zich ook Brazilië en Amerika.

aandeel experian kopen

Wel of niet aandelen Experian kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen naar het bedrijf waarin je wilt investeren. Een bedrijf dat opvalt in de sector van data-analyse en kredietrapportage is Experian. Maar is het de moeite waard om aandelen in dit bedrijf te kopen?

Er zijn zeker sterke punten die pleiten voor het kopen van aandelen in Experian. Het bedrijf heeft een leidende positie in de markt en biedt verschillende diensten aan, waardoor het in staat is om te diversifiëren en te profiteren van groeiende vraag. Bovendien heeft Experian een solide financiële positie, met gezonde financiële ratio’s en een stabiele groei van inkomsten en winst.

Aan de andere kant zijn er ook zwakke punten waar rekening mee moet worden gehouden. Zo is Experian sterk afhankelijk van de Amerikaanse markt, wat politieke en economische onzekerheid met zich mee kan brengen. Daarnaast opereert het bedrijf in een sterk gereguleerde sector, wat kan leiden tot hogere kosten en meer risico’s op boetes en juridische geschillen. Bovendien heeft Experian te maken met sterke concurrentie van andere grote spelers op de markt.

Kortom, voordat je besluit om aandelen in Experian te kopen, is het belangrijk om zorgvuldig de sterke en zwakke punten van het bedrijf af te wegen en de risico’s te evalueren. Alleen dan kun je een weloverwogen beslissing nemen over het al dan niet investeren in dit bedrijf.