Aandelen Ferrari kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Ferrari aandelen? Op deze pagina kan je direct Ferrari aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Ferrari. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Ferrari raadplegen. Ferrari is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in Dollar aan de NYSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool RACE.

Waar kan je Ferrari aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Ferrari kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Ferrari?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Ferrari. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Ferrari?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Ferrari? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Ferrari

Sterke punten:

  • Brand image: Ferrari is one of the most recognizable and prestigious brands in the world, known for its luxury sports cars.
  • Engineering: The company has a reputation for innovation and excellence in engineering, producing high-performance vehicles with advanced technology.
  • Racing heritage: Ferrari has a long and successful history in motorsports, which enhances its brand image and provides valuable research and development opportunities.

Zwakke punten:

  • Dependency on a single market: A significant portion of Ferrari’s revenue comes from Europe, which could leave the company vulnerable to economic downturns or changes in consumer preferences in that region.
  • Production limitations: Ferrari has deliberately limited its production to maintain exclusivity, but this approach could also limit its growth potential and market share.
  • Environmental concerns: As a producer of luxury sports cars with high fuel consumption and emissions, Ferrari may face increasing pressure from regulators and consumers to become more environmentally sustainable.

Over Ferrari

Ferrari is een Italiaans automerk dat met het hoofdkwartier gevestigd is in Maranello, de plek waar het bedrijf ook werd opgericht. Ferrari was in 1929 aanvankelijk overigens een raceteam, opgericht door Enzo Ferrari. Het was in 1947 toen een switch werd gemaakt en de eerste straatauto’s geproduceerd werden.

Exor geldt als de eigenaar van Ferrari, dat als RACE genoteerd staat op de New York Stock Exchange. Ferrari geniet grote bekendheid niet in de laatste plaats vanwege de successen die het vierde in de Formule 1. Enzo Ferrari overigens, was in eerste instantie een testrijder van een ander Italiaans automerk, Alfa Romeo.

aandeel ferrari kopen

Wel of niet aandelen Ferrari kopen?

Ben jij aan het overwegen om aandelen van Ferrari te kopen? Dan is het goed om de voor- en nadelen af te wegen. Aan de ene kant heeft Ferrari een sterk merk met een rijke geschiedenis en een reputatie voor technologische innovatie en prestaties. Bovendien heeft het bedrijf een loyale klantenkring en is het gericht op exclusiviteit, wat kan leiden tot een hoge vraag naar zijn producten.

Aan de andere kant zijn er ook enkele risico’s verbonden aan het kopen van aandelen van Ferrari. Het bedrijf is afhankelijk van een enkele markt en kan worden beïnvloed door economische en politieke ontwikkelingen in die regio. Bovendien is de productie van Ferrari beperkt, wat kan leiden tot beperkte groeimogelijkheden en marktaandeel.

Over het algemeen lijkt Ferrari een stabiel bedrijf met een sterke positie in de markt. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van aandelen van een luxe automaker, kan Ferrari een goede keuze zijn. Zorg er echter voor dat je de risico’s begrijpt en overweeg ook andere investeringsmogelijkheden voordat je een beslissing neemt.