Aandelen First Group kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in First Group aandelen? Op deze pagina kan je direct First Group aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in First Group. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel First Group raadplegen. First Group is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool FGP-L.

Waar kan je First Group aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel First Group kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel First Group?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel First Group. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in First Group?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van First Group? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in First Group is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in First Group.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse First Group

Sterke punten:

 • Marktleider in het Verenigd Koninkrijk: First Group is een van de grootste openbaarvervoerbedrijven in het Verenigd Koninkrijk en heeft een sterke positie in de markt.
 • Diversificatie van activiteiten: Het bedrijf is actief in verschillende sectoren, waaronder openbaar vervoer, scholen en pendeldiensten, waardoor het risico van afhankelijkheid van één sector wordt verminderd.
 • Geografische diversificatie: First Group is actief in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada, waardoor het bedrijf minder kwetsbaar is voor economische ontwikkelingen in één regio.
 • Focus op duurzaamheid: Het bedrijf heeft een sterke focus op duurzaamheid en heeft als doel om tegen 2035 een volledig emissievrij wagenpark te hebben.

Zwakke punten:

 • Hoge schuldenlast: First Group heeft een hoge schuldenlast, wat een risico kan vormen voor de financiële positie van het bedrijf.
 • Concurrentie: Het bedrijf opereert in een competitieve markt met veel concurrenten, wat een uitdaging kan vormen om marktaandeel te behouden of te vergroten.
 • Regelgevingsrisico’s: Het openbaar vervoer is een sterk gereguleerde sector en veranderingen in wet- en regelgeving kunnen van invloed zijn op de prestaties van het bedrijf.

Over First Group

First Group is een zeer bekende onderneming en openbaar vervoer gigant. Hoofdkantoor van de First Group is gevestigd in Aberdeen, Schotland. Voorheen luisterede de onderneming overigens naar de naam FirstBus. Het bedrijf is een aftakking van BadgerLink. Sinds 1998 is het eveneens actief over rails en dat was ook de reden dat de naam veranderd werd in FirstGroup.

Grondlegger van het bedrijf was overigens Moir Lockhead. Bekende dochter is Greyhound en datzelfde geldt voor de Great Western Railway. First Group vervoert per dag gemiddeld 3 miljoen mensen met behulp van 9300 bussen. Het is eveneens eigenaar van Tramlink in Londen en verzorgt in Amerika scholierenvervoer.

aandeel first group kopen

Wel of niet aandelen First Group kopen?

Als je op zoek bent naar een bedrijf om in te investeren, is First Group zeker het overwegen waard. Het is een van de grootste openbaarvervoerbedrijven in het Verenigd Koninkrijk en is actief in verschillende sectoren en landen, wat voor diversificatie zorgt. Bovendien heeft het bedrijf een sterke focus op duurzaamheid, wat de potentie heeft om toekomstige groei te ondersteunen.

Er zijn echter ook enkele risico’s verbonden aan het investeren in First Group. Het bedrijf heeft een hoge schuldenlast en opereert in een competitieve markt met veel concurrenten. Bovendien is de sector sterk gereguleerd en kunnen veranderingen in wet- en regelgeving van invloed zijn op de prestaties van het bedrijf.

Al met al is het dus belangrijk om een grondige analyse te maken voordat je besluit om in First Group te investeren. Het is raadzaam om de sterke en zwakke punten van het bedrijf zorgvuldig af te wegen en ook te kijken naar de algemene economische omstandigheden en de vooruitzichten voor de sector als geheel.