Aandelen Fletcher Building kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Fletcher Building aandelen? Op deze pagina kan je direct Fletcher Building aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Fletcher Building. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Fletcher Building raadplegen. Fletcher Building is een aandeel uit Nieuw-Zeeland. Het aandeel wordt verhandeld in NZD aan de New Zealand Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool FBU.CHA.

Waar kan je Fletcher Building aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Fletcher Building kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in aandelen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Fletcher Building?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Fletcher Building. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Fletcher Building?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Fletcher Building? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Fletcher Building is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Fletcher Building.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Fletcher Building

Sterke punten Fletcher Building

 • Marktleiderschap: Fletcher Building is een van de grootste bouwbedrijven in Nieuw-Zeeland en Australië, met een sterke marktpositie in verschillende bouwsectoren, waaronder woningbouw, commerciële bouw en infrastructuur.
 • Diversificatie: Het bedrijf is actief in diverse bouwgerelateerde sectoren, zoals bouwmaterialen, woningbouw, commerciële bouw, en infrastructuur, waardoor het een brede klantenbasis heeft en risico’s kan spreiden.
 • Innovatie: Fletcher Building heeft een sterke focus op innovatie en investeert in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe producten, technologieën en processen te ontwikkelen, wat het concurrentievoordeel kan opleveren.
 • Geografische aanwezigheid: Het bedrijf heeft een uitgebreide geografische aanwezigheid in Nieuw-Zeeland en Australië, wat zorgt voor een brede afzetmarkt en groeimogelijkheden in de bouwsector.

Zwakke punten Fletcher Building

 • Afhankelijkheid van de bouwmarkt: Fletcher Building is afhankelijk van de prestaties van de bouwmarkt in Nieuw-Zeeland en Australië, wat kan leiden tot schommelingen in de vraag naar bouwproducten en -diensten.
 • Concurrentie en prijsdruk: De bouwsector is competitief en prijsdruk kan van invloed zijn op de marges van Fletcher Building, vooral in tijden van economische neergang.
 • Risico’s van bouwprojecten: Het uitvoeren van bouwprojecten brengt risico’s met zich mee, zoals vertragingen, kostenoverschrijdingen en juridische geschillen, wat van invloed kan zijn op de financiële prestaties van het bedrijf.
 • Regelgevingsrisico’s: De bouwsector is onderhevig aan regelgeving en nalevingsvereisten, wat extra kosten en juridische risico’s met zich kan meebrengen voor Fletcher Building.

Over Fletcher Building

Fletcher Building is een van de grootste beursgenoteerde bedrijven van Nieuw Zeeland. Het bedrijf ontstond in 2001 als afsplitsing van Fletcher Challenger, dit was voorheen de grootste onderneming van het land. Op de beurs van Nieuw Zeeland worden de aandelen verhandeld als FBK. Hoofdkantoor van het bedrijf vind je in Auckland City.

PlaceMakers is een bekende dochter van Fletcher Building. De gigant in bouwmaterialen heeft rond de 35 bedrijven in Nieuw Zeeland. De werkzaamheden van Fletcher Building zijn onderverdeeld in zes verschillende divisies waaronder bouwmaterialen, constructie en distributie.

aandeel fletcher building kopen

Wel of niet aandelen Fletcher Building kopen?

Ben je aan het overwegen om te investeren in aandelen en heb je interesse in Fletcher Building, het bouw- en constructiebedrijf? Maar is het wel verstandig om aandelen van Fletcher Building te kopen? Hieronder bekijken we de voor- en nadelen.

Fletcher Building is een bekende naam in de bouw- en constructie-industrie en heeft een breed scala aan bouwmaterialen en diensten in zijn portfolio. Het bedrijf is actief in verschillende landen en heeft een sterke marktpositie. Fletcher Building kan profiteren van de groeiende vraag naar bouw- en constructieactiviteiten, met name in de woningbouwsector. Bovendien heeft het bedrijf een goede reputatie en een lange geschiedenis in de branche.

Aan de andere kant heeft de bouw- en constructie-industrie te maken met economische schommelingen, regelgeving en concurrentie. Dit kan van invloed zijn op de omzet en winstgevendheid van Fletcher Building. Daarnaast zijn er risico’s verbonden aan de volatiliteit van de vastgoedmarkt en veranderende marktomstandigheden.

Als belegger is het belangrijk om zorgvuldig af te wegen of de sterke punten van Fletcher Building opwegen tegen de zwakke punten en of het past bij jouw beleggingsdoelen en risicobereidheid. Het kan verstandig zijn om de financiële prestaties van het bedrijf, de marktomstandigheden en de vooruitzichten van de bouw- en constructie-industrie te evalueren voordat je besluit om al dan niet aandelen van Fletcher Building te kopen. Het raadplegen van een financieel adviseur kan ook nuttig zijn bij het nemen van een weloverwogen beslissing.