Aandelen Flight Centre kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Flight Centre aandelen? Op deze pagina kan je direct Flight Centre aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Flight Centre. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Flight Centre raadplegen. Flight Centre is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool FLT.CHA.

Waar kan je Flight Centre aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Flight Centre kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Flight Centre?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Flight Centre. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Flight Centre?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Flight Centre? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Flight Centre is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Flight Centre.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Flight Centre Stocks

Sterke punten Flight Centre:

 • Breed scala aan diensten: Flight Centre biedt een breed scala aan reis- en vakantiediensten aan, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor klanten.
 • Globale aanwezigheid: Flight Centre heeft een wereldwijde aanwezigheid met vestigingen in verschillende landen.
 • Goede reputatie: Flight Centre heeft een goede reputatie opgebouwd als een betrouwbaar en professioneel reisbedrijf.
 • Goede financiële positie: Flight Centre heeft een goede financiële positie en heeft in het verleden sterke financiële resultaten behaald.

Zwakke punten Flight Centre:

 • Afhankelijk van de reisindustrie: Flight Centre is afhankelijk van de reisindustrie en kan daardoor kwetsbaar zijn voor economische veranderingen en onvoorziene omstandigheden.
 • Concurrentiegevoeligheid: Flight Centre opereert in een competitieve markt en kan gevoelig zijn voor concurrentie van andere reisbedrijven.
 • Impact van COVID-19: Flight Centre heeft in 2020 te maken gehad met een aanzienlijke daling van de vraag en omzet als gevolg van de COVID-19-pandemie.
 • Afhankelijkheid van offline verkoopkanalen: Flight Centre is sterk afhankelijk van fysieke winkels en heeft minder online verkoopkanalen dan sommige concurrenten.

Over Flight Centre

Flight Centre is de binnenlandse tak van Flight Centre Travel Group. Het is eveneens de grootste retailer van reizen van Australië. De onderneming werd gesticht in 1982 en het hoofdkwartier staat in het Australische Brisbane. Flight Centre bedient in essentie alleen Australië. 

Aan de wieg van het bedrijf staan Graham Turner en Geoff Harris. Het heeft ondertussen 1300 bedrijven verdeeld over heel het land. In 1982 werd de eerste winkel geopend en zes jaar later waren dat er al vijftig. Flight Centre heeft ook een portefeuille niche markten in het bezit. 

aandeel flight centre kopen

Wel of niet aandelen Flight Centre kopen?

Ben je aan het overwegen om aandelen van Flight Centre te kopen, maar weet je niet zeker of het een slimme zet is? Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen.

Aan de ene kant heeft Flight Centre enkele sterke punten, zoals een breed scala aan diensten, een wereldwijde aanwezigheid en een goede reputatie als betrouwbaar reisbedrijf. Ook heeft het bedrijf een solide financiële positie.

Aan de andere kant zijn er ook enkele zwakke punten, zoals de afhankelijkheid van de reisindustrie, de concurrentiegevoeligheid, de impact van COVID-19 en de sterke afhankelijkheid van fysieke winkels.

Als je besluit om aandelen van Flight Centre te kopen, moet je dus goed nadenken over de voor- en nadelen en rekening houden met de risico’s en kansen. Het kan een goede investering zijn als je vertrouwen hebt in de reisindustrie en de financiële positie van het bedrijf. Maar vergeet niet dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en het belangrijk is om alleen te investeren wat je kunt missen.