Aandelen Fortescue Metals kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Fortescue Metals aandelen? Op deze pagina kan je direct Fortescue Metals aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Fortescue Metals. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Fortescue Metals raadplegen. Fortescue Metals is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool FMG.CHA.

Waar kan je Fortescue Metals aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Fortescue Metals kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Fortescue Metals?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Fortescue Metals. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Fortescue Metals?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Fortescue Metals? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Fortescue Metals is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Fortescue Metals.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Fortescue Metals

Sterke punten:

  • Goede financiële prestaties: Fortescue Metals heeft de afgelopen jaren sterke financiële resultaten behaald, dankzij de stijgende ijzerertsprijzen en de efficiënte bedrijfsvoering.
  • Efficiënte mijnbouwactiviteiten: Fortescue Metals heeft de reputatie een van de meest efficiënte ijzerertsmijnen ter wereld te zijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de modernisering van haar activiteiten en het gebruik van de nieuwste technologieën.
  • Expansieplannen: Fortescue Metals heeft plannen om uit te breiden naar andere delen van de wereld, waaronder Zuid-Amerika en Afrika, om haar activiteiten verder te diversifiëren en risico’s te spreiden.

Zwakke punten:

  • Volatiele ijzerertsprijzen: Fortescue Metals is afhankelijk van de prijs van ijzererts, die sterk kan fluctueren afhankelijk van de vraag en aanbod op de wereldmarkt.
  • Afhankelijkheid van de Chinese markt: Fortescue Metals is sterk afhankelijk van de Chinese markt voor de afzet van haar producten. Dit brengt risico’s met zich mee in geval van economische vertragingen of politieke spanningen tussen Australië en China.
  • Beperkte diversificatie: Fortescue Metals is voornamelijk gericht op de productie van ijzererts en heeft beperkte diversificatie in andere grondstoffen of sectoren, waardoor het risico’s loopt bij schommelingen in de ijzerertsprijzen of een veranderende vraag naar ijzererts.

Over Fortescue Metals

Fortescue Metals is een groot en bekend Australisch ijzererts bedrijf dat gezien wordt als het oudste ijzererts bedrijf en de vierde grootste ijzererts producent ter wereld. Het moet in dat kader qua omvang alleen de bedrijven  BNP Billiton, Rio Tinto en Vale voor laten gaan. De aandelen van Fortescue Metals staan als FMG genoteerd aan de ASX-beurs.

Oprichter van Fortescue Metals is Andrew Forest. Hij deed dat in het jaar 2000. Het hoofdkantoor staat in Perth en de specialist in ijzererts heeft in FMG Resources Phy een bekende dochteronderneming. 

aandeel fortescue metals kopen

Wel of niet aandelen Fortescue Metals kopen?

Ben je op zoek naar een goede investering en overweeg je om aandelen te kopen in Fortescue Metals? Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden.

Fortescue Metals Group is een van ’s werelds grootste ijzerertswinningsbedrijven en is gevestigd in Australië. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkende groei doorgemaakt en heeft zijn aandeelhouders royale dividenden uitgekeerd. Het aandeel is aantrekkelijk vanwege de stabiele inkomsten en de hoge dividenduitkeringen.

Maar zoals bij elke investering zijn er risico’s. Een belangrijk risico bij Fortescue Metals is de afhankelijkheid van de ijzerertsprijzen. Als de prijzen dalen, kan dit een negatieve invloed hebben op de winst en dividenduitkeringen van het bedrijf.

Ook is er de vraag of het bedrijf op lange termijn duurzaam zal blijven. Het bedrijf heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid, maar sommige beleggers zijn nog steeds sceptisch.

Kortom, als je op zoek bent naar een stabiele investering met een hoog dividendrendement, kan Fortescue Metals een goede keuze zijn. Maar zoals bij elke investering, is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen en je risico’s te beheren.