Aandelen Fortum kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Fortum aandelen? Op deze pagina kan je direct Fortum aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Fortum. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Fortum raadplegen. Fortum is een aandeel uit Finland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Nasdaq Helsinki. Het bedrijf is te vinden onder het symbool FORTUM.HE.

Waar kan je Fortum aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Fortum kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Fortum?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Fortum. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Fortum?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Fortum? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Fortum is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Fortum.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Fortum

Sterke punten:

 • Diversificatie van diensten, waaronder productie en verkoop van elektriciteit, warmte en koeling
 • Focus op duurzame energie en doelstelling om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn
 • Financiële stabiliteit met een gezonde balans en een stabiele kasstroom
 • Leidende positie in de Noordse energiemarkt en groeiende aanwezigheid in andere Europese markten

Zwakke punten:

 • Afhankelijkheid van de energiemarkt, die gevoelig is voor schommelingen in prijzen en regelgeving
 • Risico’s vanwege geopolitieke factoren in de gebieden waar Fortum actief is
 • Uitdagingen in de transformatie naar duurzame energie, waaronder hoge investeringskosten en mogelijke vertragingen in projecten
 • Verouderde infrastructuur in sommige delen van de activiteiten van Fortum, die extra investeringen vereisen

Over Fortum

Fortum is een wereldwijd bekend en zeer succesvolle en nog steeds groeiende Fins staatsbedrijf voor energie. Daarbij richt het zich speciaal op de Scandinavische markt en ook de Baltische landen en op Polen, Rusland en ook India.  Fortum exploiteert elektriciteitscentrales inclusief warmtekrachtcentrales en genereert en verkoopt elektriciteit en warmte.

De aandelen worden op de Finse beurs verhandeld onder de noemer FORTUM en de aandelen staan eveneens aan de Nasdaq in Helsinki genoteerd. Het hoofdkantoor staat in het Finse Espoo. De onderneming werd geboren in 1998. Uniper is een vooraanstaande dochter van Fortum.

aandeel fortum kopen

Wel of niet aandelen Fortum kopen?

Ben je geïnteresseerd in het kopen van aandelen en vraag je je af of Fortum een goede investering is? Laten we de sterke en zwakke punten van het bedrijf eens bekijken.

Fortum heeft een gevarieerd dienstenpakket, waaronder de productie en verkoop van elektriciteit, warmte en koeling. Het bedrijf heeft ook een focus op duurzame energie en heeft de doelstelling om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. Daarnaast heeft Fortum een gezonde financiële balans en een stabiele kasstroom. Het bedrijf heeft een leidende positie in de Noordse energiemarkt en breidt zijn aanwezigheid uit naar andere Europese markten.

Maar er zijn ook risico’s verbonden aan het investeren in Fortum. Het bedrijf is afhankelijk van de energiemarkt, die gevoelig is voor prijsschommelingen en regelgevingsrisico’s. Er zijn ook geopolitieke risico’s in de regio’s waar Fortum actief is. Bovendien kan de transformatie naar duurzame energie uitdagingen met zich meebrengen, zoals hoge investeringskosten en mogelijke vertragingen in projecten.

Al met al heeft Fortum sterke punten, maar ook zwakke punten. Het is belangrijk om de risico’s en kansen af te wegen voordat je beslist of je aandelen Fortum wilt kopen. Zorg ervoor dat je altijd goed geïnformeerd bent voordat je een investeringsbeslissing neemt en raadpleeg indien nodig een financieel adviseur.