Aandelen Fresnillo kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Fresnillo aandelen? Op deze pagina kan je direct Fresnillo aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Fresnillo. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Fresnillo raadplegen. Fresnillo is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool FRES-L.

Waar kan je Fresnillo aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Fresnillo kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Fresnillo?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Fresnillo. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Fresnillo?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Fresnillo? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Fresnillo is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Fresnillo.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Fresnillo

Sterke punten

  • Productie van edelmetalen: Fresnillo richt zich op de productie van zilver en andere edelmetalen, die over het algemeen als veilige havens worden beschouwd tijdens economische onzekerheid.
  • Grote speler in de mijnbouwsector: Als een van de grootste zilverproducenten ter wereld heeft Fresnillo een sterke positie in de mijnbouwsector en heeft het bedrijf activiteiten in andere metalen.
  • Ervaring en expertise: Fresnillo heeft meer dan 130 jaar ervaring in de mijnbouwsector en heeft een goed track record opgebouwd in de industrie.

Zwakke punten

  • Volatiliteit van de grondstoffenmarkt: De winstgevendheid van Fresnillo is afhankelijk van de prijzen van zilver en andere metalen, die vaak sterk fluctueren en de aandelenkoers kunnen beïnvloeden.
  • Geopolitieke risico’s: De activiteiten van Fresnillo kunnen worden beïnvloed door politieke instabiliteit en veranderingen in wet- en regelgeving in landen waar het bedrijf actief is.
  • Focus op een specifieke sector: Omdat Fresnillo zich richt op de mijnbouw van edelmetalen, is het bedrijf kwetsbaar voor veranderingen in de vraag naar deze metalen.

Over Fresnillo

Fresnillo is een mijnbouwbedrijf dat in Mexico gevestigd is en zich richt op edele metalen. Het bedrijf is eveneens in het Verenigd Koninkrijk actief. Fresnillo geldt als de grootste zilverproducent ter wereld en als de op een na grootste goudmijnen van Mexico.

Aandelen van de onderneming worden verkocht op de beurs van Londen onder de naam FRES. Je vindt het hoofdkantoor van de onderneming in Mexico Stad en Penoles is het moederbedrijf van Fresnillo. Fresnillo behoort ondertussen ook tot de FTSE 100 index. Bekendste dochteronderneming is ongetwijfeld wel Minera.

aandeel fresnillo kopen

Wel of niet aandelen Fresnillo kopen?

Als je op zoek bent naar aandelen om te kopen, dan ben je misschien wel geïnteresseerd in het kopen van aandelen Fresnillo. Maar is het een goed idee? Laten we eens kijken naar enkele factoren om te overwegen voordat je een beslissing neemt.

Fresnillo is een van de grootste zilverproducenten ter wereld, en het bedrijf heeft ook activiteiten in de mijnbouw van andere metalen, zoals goud, lood en zink. In 2020 produceerde het bedrijf ongeveer 53 miljoen ounces zilver, wat neerkomt op ongeveer 15% van de wereldwijde productie.

Een van de voordelen van het kopen van aandelen Fresnillo is dat het bedrijf zich richt op de productie van edelmetalen, die over het algemeen als veilige havens worden beschouwd tijdens economische onzekerheid. Dit betekent dat het bedrijf waarschijnlijk minder volatiel zal zijn dan andere bedrijven in de mijnbouwsector.

Echter, het is belangrijk om ook de risico’s in overweging te nemen. De productie van zilver en andere metalen is afhankelijk van de prijzen van deze grondstoffen, die vaak sterk fluctueren. Dit kan van invloed zijn op de winstgevendheid van het bedrijf en daarmee op de aandelenkoers.

Bovendien kunnen geopolitieke factoren en veranderingen in wet- en regelgeving ook van invloed zijn op de activiteiten van het bedrijf en de aandelenkoers. Dit kan vooral het geval zijn als Fresnillo actief is in landen met instabiele politieke omstandigheden.

Al met al kan het kopen van aandelen Fresnillo een interessante optie zijn voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de mijnbouwsector en edelmetalen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de risico’s en volatiliteit die gepaard gaan met deze sector en het bedrijf. Beleggers moeten altijd hun eigen onderzoek doen en hun beslissingen baseren op hun persoonlijke beleggingsdoelen en risicotolerantie.