Aandelen Galp Energia kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Galp Energia aandelen? Op deze pagina kan je direct Galp Energia aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Galp Energia. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Galp Energia raadplegen. Galp Energia is een aandeel uit Portugal. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Euronext Lisbon. Het bedrijf is te vinden onder het symbool GALP.LS.

Waar kan je Galp Energia aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Galp Energia kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Galp Energia?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Galp Energia. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Galp Energia?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Galp Energia? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Galp Energia is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Galp Energia.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Galp Energia

Sterke punten Galp Energia

  • Diversificatie van inkomsten: Het bedrijf heeft een diversificatie van inkomsten door middel van upstream en downstream activiteiten, waaronder olie- en gasexploratie, raffinage en distributie, wat de blootstelling aan risico’s vermindert.
  • Focus op hernieuwbare energie: Galp Energia heeft zich gepositioneerd als een leider in de transitie naar hernieuwbare energie en heeft ambitieuze doelstellingen om tegen 2030 meer dan de helft van zijn energieproductie uit hernieuwbare bronnen te halen, wat het bedrijf een sterke positie geeft in een snelgroeiende sector.
  • Geografische diversificatie: Het bedrijf is actief in verschillende geografische regio’s, waardoor het in staat is om te profiteren van groeimogelijkheden buiten de thuismarkt.

Zwakke punten Galp Energia

  • Afhankelijkheid van fossiele brandstoffen: Het bedrijf is nog steeds sterk afhankelijk van fossiele brandstoffen voor zijn inkomsten, wat betekent dat het bedrijf blootgesteld blijft aan de volatiliteit van de olie- en gasmarkt.
  • Regelgevingsrisico’s: Galp Energia is actief in een sterk gereguleerde sector en is onderhevig aan veranderingen in regelgeving en beleid, wat invloed kan hebben op de bedrijfsvoering en winstgevendheid.
  • Financiële gezondheid: Het bedrijf heeft een hoge schuldenlast, wat kan leiden tot financiële instabiliteit en een verhoogd risico voor investeerders.

Over Galp Energia

Galp Energia is een geprivatiseerd Portugees bedrijf dat wereldwijd actief is in de olie-en gasindustrie. De onderneming werd in 1999 opgericht onder de naam Galp Petroleos e Gas de Portugal als een combinatie van de oliemaatschappijen Petrogal en het gasbedrijf Gas de Portugal. De aandelen worden als GALP verhandeld op Euronext Lisbon onder de naam GALP.

Het hoofdkantoor van Galp Energia staat in Portugal, in Lissabon om precies te zijn. Bekende dochteronderneming is Galp Gas Natural. Galp Energia is actief in elf verschillende landen en het produceert ook elektriciteit en windenergie.

aandeel galp energia kopen

Wel of niet aandelen Galp Energia kopen?

Als je op zoek bent naar een energiegerelateerde belegging, overweeg dan eens Galp Energia. Het is een van de grootste energiebedrijven van Portugal en heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Maar is het een slimme zet om te investeren in dit bedrijf?

Het is belangrijk om te kijken naar de prestaties van Galp Energia. Het bedrijf heeft een goede reputatie en heeft zich toegewijd aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarnaast heeft het bedrijf een sterke positie in de energiemarkt en is het goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende vraag naar energie.

Aan de andere kant zijn er risico’s verbonden aan beleggen in aandelen. Zo kan de energiemarkt erg volatiel zijn en kan de prijs van olie en gas sterk schommelen. Daarnaast zijn er mogelijke economische en politieke factoren die de prestaties van Galp Energia kunnen beïnvloeden.

Als je besluit om te investeren in Galp Energia, moet je begrijpen dat het een langetermijnbelegging moet zijn. Het kan enige tijd duren voordat je een rendement op je investering ziet. Het is belangrijk om jezelf goed te informeren over het bedrijf en de sector voordat je besluit om te investeren.

Over het algemeen kan het investeren in aandelen van Galp Energia een goede beslissing zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een duurzame en stabiele belegging op de lange termijn. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat je besluit om te investeren in Galp Energia of een ander bedrijf.