Aandelen GameStop kopen

Wil je beleggen in GameStop aandelen ? Op deze pagina kan je direct GameStop aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in GameStop. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel GameStop raadplegen.

Waar kan je het beste Gamestop aandelen kopen?

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel GameStop?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel GameStop. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Let op beleggen is risicovol

Short squeeze Gamestop

Gamestop is een aandeel dat nog niet echt op de radar van Nederlandse beleggers stond. Dit veranderde natuurlijk sterk toen in januari 2021 het aandeel plotseling in een week tijd honderden dollars in waarde steeg.

Deze enorme stijging is te verklaren doordat een grote groep gebruikers op Reddit het aandeel besloot te kopen. Dit deden ze omdat veel grote partijen short posities hadden ingekomen op het aandeel. Met een short positie kan een hedge fund geld verdienen wanneer de koers van het aandeel daalt.

Wanneer de koers van het aandeel vervolgens flink stijgt, moeten de fondsen de aandelen op een gegeven moment terugkopen. Dit heet ook wel een short squeeze: doordat er plotseling zoveel meer aandelen moeten worden gekocht, kan de koers exploderen. In één week tijd schoot de koers dan ook meer dan 1.000 procent omhoog. Het hedgefonds Melvin Calpital heeft ondertussen miljarden verloren.

Slim beleggen in Gamestop

De vraag is nu natuurlijk hoe lang de koers blijft doorstijgen. Wanneer je wilt beleggen in Gamestop tijdens een short squeeze, is het belangrijk om dit op een verstandige manier te doen.
Een lange termijn positie is nu onverstandig: de kans is groot dat de koers binnenkort corrigeert. In dit geval is het dan ook alleen mogelijk om te profiteren van deze bewegingen door actief te beleggen.
Beleggen in Gamestop is nu wel extra risicovol: houd de ontwikkelingen daarom goed in de gaten en voorkom dat je een groot geldbedrag verliest met je belegging!

Hoe kan je actief beleggen in GameStop?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van GameStop? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Over het bedrijf Gamestop

GameStop is een Amerikaanse retailer in specifiek computerspellen, consumentenelektronica en merchandise. Op dit moment heeft GameStop zo’n vijfduizend winkels in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en Europa.

Dat doet GameStop onder namen als Game Stop, EB Games, ThinkGeek en ook Micromania. GameStop wordt openbaar verhandeld op de New York Stock Exchange als GME. GameStop is met de hoofdzetel gehuisvest in Grapevine in Texas en werd in 1984 in Dallas opgericht. GameStop staat bekend om de leus ‘Power to the Players’ en aandelen van het bedrijf worden openbaar verhandeld op de New York Stock Exchange als GME.