Aandelen Georg Fischer kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Georg Fischer aandelen? Op deze pagina kan je direct Georg Fischer aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Georg Fischer. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Georg Fischer raadplegen. Georg Fischer is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool FI-N.VX.

Waar kan je Georg Fischer aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Georg Fischer kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Georg Fischer?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Georg Fischer. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Georg Fischer?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Georg Fischer? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Georg Fischer is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Georg Fischer.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Georg Fischer

Sterke punten:

 • Marktleider: Georg Fischer is een van de marktleiders in de sector van de productie van gieterijproducten en kunststoffen.
 • Internationaal aanwezig: De onderneming is wereldwijd actief en heeft vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië.
 • Focus op innovatie: Georg Fischer heeft een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling, waardoor het bedrijf kan blijven innoveren en concurrerend kan blijven.
 • Diversificatie van activiteiten: Het bedrijf heeft een brede productportfolio en is actief in verschillende markten, waardoor het risico van afhankelijkheid van een enkele markt wordt verlaagd.

Zwakke punten:

 • Afhankelijkheid van de automobielindustrie: Een groot deel van de omzet van Georg Fischer komt van de automobielindustrie, waardoor het bedrijf gevoelig is voor veranderingen in deze markt.
 • Cyclische sector: De sector waarin Georg Fischer actief is, is gevoelig voor economische schommelingen, waardoor de winstgevendheid van het bedrijf kan fluctueren.
 • Intense concurrentie: De sector van de productie van gieterijproducten en kunststoffen is zeer concurrerend, waardoor het bedrijf voortdurend moet blijven innoveren om concurrerend te blijven.

Over Georg Fischer

Het werk van het bedrijf dat luistert naar de bijzondere naam Georg Fischer is op te delen in drie divisies: GF Piping Systems, GF Casting Solutions en GF Machining Solutions. Het bedrijf werd al in 1802 opgericht. Ondertussen worden de werkzaamheden in 33 landen uitgevoerd met 140 bedrijven waarvan iets minder dan de helft met productiefaciliteiten.

Op de Zwitserse beurs worden de aandelen als FI-N verhandeld. In Schaffhausen vind je het hoofdkantoor en Johannes Conrad Fisher is de oprichter van de succesvolle onderneming, een man waaraan de huidige leiding veel dank verschuldigd is.

aandeel georg fischer kopen

Wel of niet aandelen Georg Fischer kopen?

Georg Fischer is een Zwitsers bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van gietijzeren en stalen componenten voor verschillende industrieën. Het bedrijf is opgericht in 1802 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd. Maar is het een goed idee om aandelen Georg Fischer te kopen? Laten we eens kijken naar enkele voor- en nadelen.

Aan de ene kant heeft Georg Fischer een sterke positie in de markt en een bewezen staat van dienst. Het bedrijf heeft ook een breed scala aan producten en klanten, wat betekent dat het minder afhankelijk is van een enkele markt of klant. Bovendien heeft het bedrijf de afgelopen jaren geprobeerd om te investeren in nieuwe technologieën en duurzaamheid, wat kan helpen om de concurrentie voor te blijven.

Aan de andere kant kan de industrie waarin Georg Fischer opereert zeer competitief zijn en onderhevig aan volatiliteit. Het bedrijf is ook afhankelijk van de prijs van grondstoffen, die kunnen schommelen en een negatieve invloed kunnen hebben op de winstgevendheid. Ten slotte kunnen economische en politieke omstandigheden invloed hebben op de prestaties van het bedrijf.

In het algemeen lijkt Georg Fischer een solide bedrijf te zijn met sterke punten, maar het is belangrijk om rekening te houden met de mogelijke risico’s en uitdagingen van de industrie waarin het opereert. Als u overweegt om aandelen Georg Fischer te kopen, is het altijd verstandig om uw eigen onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat u investeringsbeslissingen neemt.