Aandelen Gjensidige Forsikring kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Gjensidige Forsikring aandelen? Op deze pagina kan je direct Gjensidige Forsikring aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Gjensidige Forsikring. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Gjensidige Forsikring raadplegen. Gjensidige Forsikring is een aandeel uit Noorwegen. Het aandeel wordt verhandeld in NOK aan de Oslo Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool GJF.OL.

Waar kan je Gjensidige Forsikring aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Gjensidige Forsikring kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Gjensidige Forsikring?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Gjensidige Forsikring. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Gjensidige Forsikring?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Gjensidige Forsikring? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Gjensidige Forsikring is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Gjensidige Forsikring.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Gjensidige Forsikring

Sterke punten Gjensidige Forsikring

 • Stabiele financiële positie: Gjensidige Forsikring heeft een solide financiële positie, wat blijkt uit de jaarlijkse financiële rapporten en ratings van kredietbeoordelaars.
 • Marktleider in Noorwegen: Gjensidige Forsikring is een marktleider in de verzekeringsmarkt van Noorwegen, wat een sterke concurrentiepositie oplevert.
 • Diversificatie van producten en diensten: Gjensidige Forsikring biedt een breed scala aan verzekeringsproducten en diensten, waaronder autoverzekeringen, woningverzekeringen, reisverzekeringen en meer, wat zorgt voor diversificatie en inkomstenstabiliteit.
 • Focus op klanttevredenheid: Gjensidige Forsikring heeft een sterke focus op klanttevredenheid en heeft meerdere prijzen en erkenningen ontvangen voor haar klantgerichte aanpak.

Zwakke punten Gjensidige Forsikring

 • Afhankelijkheid van de Noorse markt: Hoewel Gjensidige Forsikring een marktleider is in Noorwegen, maakt het ook haar kwetsbaar voor veranderingen in de Noorse economie en regelgeving.
 • Concurrentiedruk: De verzekeringsmarkt is zeer competitief, zowel in Noorwegen als internationaal, wat kan leiden tot prijsdruk en lagere winstmarges voor Gjensidige Forsikring.
 • Risico’s van natuurrampen en klimaatverandering: Gjensidige Forsikring loopt het risico van schadeclaims door natuurrampen en klimaatverandering, wat de financiële prestaties kan beïnvloeden.
 • Regelgevingsrisico’s: Veranderingen in de verzekeringsregelgeving en wetten kunnen van invloed zijn op de bedrijfsvoering en winstgevendheid van Gjensidige Forsikring.

Over Gjensidige Forsikring

Gjensidige is een zeer bekende Noorse verzekeraar. Het bedrijf werd opgericht in 1816, en was in eerste instantie een brandweer. De officiële naam luidde destijds dan ook Land Gjensidige Brandkasse en het bedrijf was destijds in Oppland gevestigd. Bekende dochterondernemingen zijn Mardux en Gouda Rejseforsikring. De aandelen worden onder de noemer GJF op de beurs in Oslo verhandeld.

Ondertussen beschikt Gjensidige Forsikring over liefst 36 kantoren in Noorwegen en ongeveer een miljoen klanten. Het is daarnaast ook in landen als Denemarken, Zweden en de Baltische Staten actief. Het hoofdkantoor van de verzekeraar vind je in Oslo.

aandeel gjensidige forsikring kopen

Wel of niet aandelen Gjensidige Forsikring kopen?

Ben je aan het overwegen om aandelen van Gjensidige Forsikring te kopen? Als je geïnteresseerd bent in de verzekeringssector, kan Gjensidige Forsikring een aantrekkelijke keuze zijn. Maar voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen.

Aan de positieve kant is Gjensidige Forsikring een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Noorwegen en heeft het een sterke marktpositie. Het bedrijf biedt een breed scala aan verzekeringsproducten, zoals autoverzekeringen, woningverzekeringen en reisverzekeringen. Als je gelooft in de stabiliteit en groei van de verzekeringsbranche, kan Gjensidige Forsikring aantrekkelijk zijn als belegging.

Daarnaast heeft Gjensidige Forsikring ook een solide financiële positie en heeft het in het verleden consistente resultaten behaald. Het bedrijf heeft een goede reputatie op het gebied van klantenservice en heeft een loyale klantenbasis, wat kan bijdragen aan toekomstige groei.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan het investeren in aandelen Gjensidige Forsikring. De verzekeringsmarkt kan gevoelig zijn voor economische schommelingen en veranderingen in regelgeving. Daarnaast kan het bedrijf te maken krijgen met concurrentie en andere uitdagingen in de verzekeringssector.

Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en je beleggingsdoelen en risicotolerantie in overweging te nemen voordat je besluit om aandelen Gjensidige Forsikring te kopen. Het kan ook verstandig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur om een weloverwogen beslissing te maken.

Al met al zijn er zowel positieve als negatieve aspecten om te overwegen bij het investeren in aandelen Gjensidige Forsikring. Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen en je goed te informeren voordat je een beslissing neemt die past bij je eigen financiële situatie en beleggingsdoelen.