Aandelen GlaxoSmithKline kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in GlaxoSmithKline aandelen? Op deze pagina kan je direct GlaxoSmithKline aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in GlaxoSmithKline. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel GlaxoSmithKline raadplegen. GlaxoSmithKline is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool GSK-L.

Waar kan je GlaxoSmithKline aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel GlaxoSmithKline kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel GlaxoSmithKline?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel GlaxoSmithKline. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in GlaxoSmithKline?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van GlaxoSmithKline? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in GlaxoSmithKline is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in GlaxoSmithKline.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse GlaxoSmithKline

Sterke punten

 • Wereldwijde aanwezigheid: GlaxoSmithKline heeft een sterke aanwezigheid in de wereldwijde farmaceutische markt.
 • Focus op onderzoek en ontwikkeling: Het bedrijf investeert aanzienlijk in onderzoek en ontwikkeling, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van enkele van de meest succesvolle geneesmiddelen ter wereld.
 • Diversificatie van productportfolio: GlaxoSmithKline heeft een breed scala aan producten in verschillende therapeutische categorieën, waardoor het minder afhankelijk is van een enkel product.
 • Goede financiële positie: Het bedrijf heeft een solide financiële positie met een hoge kredietwaardigheid en genereert aanzienlijke winst.

Zwakke punten

 • Intense concurrentie: De farmaceutische markt is zeer concurrerend en er is altijd de dreiging van nieuwe concurrenten of generieke geneesmiddelen.
 • Regelgevingsrisico’s: De farmaceutische industrie heeft te maken met strenge regelgeving en wettelijke uitdagingen, wat kan leiden tot vertragingen in de ontwikkeling en goedkeuring van nieuwe geneesmiddelen.
 • Belangrijke patentverliezen: GlaxoSmithKline heeft enkele belangrijke patentverliezen geleden, wat kan leiden tot vermindering van de inkomsten uit deze producten.

Over GlaxoSmithKline

GlaxoSmithKline is een Engelse onderneming die zich bezighoudt met het maken van farmaceutische, biologische en gezondheidsproducten. GSK, want zo wordt het bedrijf in de volksmond vaak genoemd, behoort bij de vijf grootste farmaceutische industriële ondernemingen op de wereld en is actief in ruim honderd verschillende landen. Dat betekent ook meteen dat er rond de honderdduizend mensen bij de onderneming werken.

Het hoofdkantoor van GSK staat in het Engelse Brentford. GlaxoSmithKline werd in het jaar 2000 opgericht. Bekende dochteronderneming is GSK Pharmaceuticals. De aandelen van de onderneming worden op de beurs in Londen verhandeld als GKS.

aandeel glaxosmithkline kopen

Wel of niet aandelen GlaxoSmithKline kopen?

Ben jij aan het overwegen om aandelen te kopen van GlaxoSmithKline? Dan vraag je je vast af of dit een verstandige keuze is. Het is belangrijk om te weten dat dit een persoonlijke beslissing is die afhankelijk is van verschillende factoren.

Een van de redenen waarom je zou kunnen overwegen om aandelen te kopen van GlaxoSmithKline is vanwege hun wereldwijde aanwezigheid en focus op onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf heeft een solide financiële positie en een diversificatie van hun productportfolio.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan het investeren in aandelen van GlaxoSmithKline. De farmaceutische markt is zeer concurrerend en er zijn regelgevingsrisico’s. Daarnaast heeft het bedrijf belangrijke patentverliezen geleden.

Het is belangrijk om te onthouden dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat je moet investeren op basis van je eigen financiële situatie en doelen. Het is verstandig om advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat je besluit om aandelen te kopen van GlaxoSmithKline of een ander bedrijf.