Google aandelen kopen

Er zijn vele verschillende aandelen waar je in kunt investeren. Denk hierbij aan aandelen van kleinere bedrijven, maar ook aan aandelen van grote organisaties. Eén van de bekendste aandelen van dit moment, zijn de aandelen van het bedrijf Google . Ook jij kunt hier geld in beleggen. Op deze pagina lees je meer over Google aandelen kopen. Zo lees je meer over het bedrijf Google, maar lees je ook waarom het kopen van Google aandelen interessant kan zijn. Tot slot lees je wanneer je deze aandelen het beste aan kunt schaffen.

Google: een korte kennismaking

Iedereen kent het internetbedrijf Google wel. Het bedrijf werd opgericht in het jaar 1998 en opereerde in de eerste jaren nog vanuit de garage van een van de oprichters. Nu is dit wel anders. Vandaag de dag is Google een van de grootste spelers op de internetmarkt.
Wil je in Google investeren, dan moet je het aandeel Alphabet aanschaffen. Dit is het aandeel van het moederbedrijf van Google. Het aandeel Google bestaat in feite niet, al wordt het aandeel Alphabet wel vaak gewoon Google genoemd.
Google aandelen kopen

Waarom Google aandelen kopen?

Google is de marktleider op de zoekmachinemarkt, ook in Nederland. Maar liefst 90 procent van de Nederlanders die een zoekmachine gebruikt, maakt gebruik van Google. Wil je in een grote naam investeren, dan is Google zeker een goede keuze. Daar komt nog bij dat Google continu bezig met innoveren. Het bedrijf houdt zich niet alleen bezig met de zoekmachinemarkt, maar is ook in vele andere (innovatieve) branches actief.

Wanneer Google aandelen kopen?

Natuurlijk wil je zo veel mogelijk winst maken met jouw investering in Google aandelen. Om dit te bereiken, moet je de aandelen op het juiste moment kopen. Wanneer je jouw Google aandelen moet kopen, kun je op twee manieren bepalen. Zo kun je uit gaan van een fundamentele aanleiding, maar ook van een technische aanleiding.
Ga je uit van een fundamentele aanleiding, dan koop je Google aandelen als je in de cijfers van het bedrijf of de nieuwsberichten over het bedrijf een aanleiding hebt gevonden om dit te doen. Heb je bijvoorbeeld gezien dat Google hoge verwachte winstcijfers heeft of een ander bedrijf over gaat nemen, dan heb je een goede aanleiding om Google aandelen te kopen.
Ga je uit van een technische aanleiding om aandelen te kopen, dan controleer je de grafiek van het aandeel Google. Je gaat op zoek naar bepaalde patronen, zoals bepaalde niveaus die de koers steeds aanraakt, voor deze weer naar beneden gaat. Op basis van de patronen die je ontdekt, probeer je op het juiste moment in het aandeel Google te investeren. Dit wordt ook wel het beleggen volgens de technische analyse genoemd.

Wat beïnvloedt de koers?

De grote partijen Amazon en Facebook hebben indirect een aardige invloed op de koers van Google. Deze partijen proberen bezoekers namelijk steeds meer aan zich te binden. Amazon laat tegenwoordig ook informatie zien van concurrenten en ook Facebook probeert bezoekers zo lang mogelijk op de site te houden. Wanneer bezoekers meer tijd besteden binnen deze grote partijen, besteden ze minder tijd bij Google.
De voornaamste inkomstenbron van Google of Alphabet zijn immers de advertentieinkomsten. Hiervoor moeten mensen tijd doorbrengen binnen de zoekmachine. Een belangrijke meeteenheid is hierbij de CPC. De CPC meet de cost per click en dit is het bedrag dat adverteerders per advertentieklik moeten betalen. Wanneer de CPC daalt, kan dit ervoor zorgen dat de koers van het aandeel Google daalt.
Ook andere nieuwsverschijnselen kunnen invloed uitoefenen op de koers. In 2017 daalde de koers van Google bijvoorbeeld, ondanks het feit dat de winst was toegenomen. Hierbij spelen verwachtingen een belangrijke rol. Wanneer mensen verwachten dat de winst toeneemt met 10 procent en de winst stijgt met slechts 8 procent dat kan dit alsnog teleurstellend zijn en de koers omlaag drukken. Dit was bijvoorbeeld het geval in 2017.

Oefenen met de technische analyse

Het is niet gemakkelijk om de technische analyse aan te houden bij het beleggen. Daarom raden wij je aan zo veel mogelijk te oefenen met deze beleggingsstrategie, voor je inderdaad in Google aandelen gaat investeren. Pas als je duidelijke patronen ziet in de grafiek van het aandeel Google en deze ook goed kunt interpreteren, kies je ervoor aandelen van Google aan te schaffen.
Oefenen kan je het beste doen door middel van een demo. Klik hier om gratis een onbeperkte demo te openen om te oefenen in het beleggen.