GoPro aandelen kopen

De Amerikaanse NASDAQ beurs is een echte technologiebeurs. Er zijn ook aandelen van niet-technologische bedrijven genoteerd aan deze bekende beurs, maar de meeste aandelen op de NASDAQ beurs zijn wel uitgegeven door bedrijven in de technologische sector. Zo ook het aandeel van GoPro, dat onder de aanduiding GPRO op de beurs genoteerd is.
Wil jij GoPro aandelen kopen? Dan is het goed om je eerst in het bedrijf te verdiepen, om vervolgens meer te weten te komen over de mogelijkheden van het beleggen in GoPro aandelen. Op deze pagina vind je alle informatie die je als beginnende belegger nodig hebt om op de juiste manier in GoPro aandelen te investeren.

GoPro: een korte kennismaking

GoPro wordt ook wel GoPro Inc. genoemd en betreft een Amerikaans fabrikant van actioncamera’s. Het bedrijf werd opgericht in 2002, toen nog onder de bedrijfsnaam Woodman Labs Inc. De meeste mensen kennen de organisatie echter onder de nieuwe bedrijfsnaam. GoPro heeft door de jaren heen namelijk veel internationale bekendheid verworven.
GoPro verkoopt verschillende soorten producten, waaronder actioncamera’s, accessoires voor actioncamera’s en drones met camera. Het meest verkochte product van het bedrijf is de actioncamera. Deze camera kun je gebruiken om (extreme) sporten en/of andere activiteiten te filmen. De camera is namelijk op en top robuust en bovendien waterdicht.
Gopro aandelen kopen

De omzet en winst van GoPro

GoPro heeft enkele minder goede jaren achter de rug. Sinds eind 2017 gaat het echter weer beter met het bedrijf. In het derde kwartaal van 2017 boekte het bedrijf meer winst dan in het derde kwartaal van 2016. De nettowinst van het derde kwartaal van 2017 kwam uit op een bedrag van 14,7 miljoen dollar. Het nettoresultaat van het derde kwartaal van 2016 was beduidend lager, namelijk -115 miljoen dollar (ofwel 115 miljoen dollar verlies).
Ook de omzet steeg in het derde kwartaal van 2017, van 240 miljoen dollar naar 329 miljoen dollar. De cijfers van het vierde kwartaal van 2017 zijn op dit moment nog niet bekend. Het is dan ook onduidelijk of GoPro de stijgende lijn in de omzet en winst door heeft kunnen zetten.

Het aandeel GoPro

Het aandeel GoPro is genoteerd aan de NASDAQ beurs, onder de aanduiding GPRO. Kijken we naar de koers van het aandeel over de afgelopen vijf jaar, dan zien we een flinke daling. Natuurlijk waren er ook enkele stijgingen, maar de waarde van het aandeel GoPro is flink gedaald in enkele jaren tijd.
In juni 2014 betaalde je bijvoorbeeld 35 dollar voor het aandeel GoPro. Een paar maanden later betaalde je zelfs 86 dollar voor het aandeel. Begin 2018 stond het aandeel op 7,52 dollar. Je kunt dan ook zeker spreken van een flinke koersdaling in enkele jaren tijd.

Heeft GoPro een toekomst?

GoPro is flink ingezakt. Bij de lancering verdriedubbelde de aandeelprijzen. Tegenwoordig worden de aandelen verhandelt voor slechts enkele dollars. Dit heeft zo zijn redenen volgens dit artikel. Eén duidelijke reden is het verliezen van de gouden positie in de markt. Het is niet langer zo dat GoPro uniek is. Diverse andere partijen hebben nieuwe producten uitgebracht. Ook smartphones vormen door diverse technologische ontwikkelen steeds sterkere concurrenten voor GoPro.
Het lijkt erop dat het bedrijf zijn kracht vooral moet halen uit de naam. GoPro is nog steeds een icoon wanneer het aankomt op de markt voor zogenaamde ‘actie camera’s’. Veel andere partijen zullen dan ook graag met de naam willen werken.
Het is dan ook niet ondenkbaar dat een grotere partij GoPro op een gegeven moment overneemt. Wel is het belangrijk om goed op te letten bij investeringen in GoPro. De negatieve cijfers en de toenemende concurrentie maken GoPro een erg risicovolle investering. Het kan dan ook aantrekkelijker zijn om op de korte termijn te handelen in GoPro.

Online beleggen in GoPro aandelen

Nu de koers van het aandeel GoPro laag is, kun je ervoor kiezen GoPro aandelen te kopen. Als de koers omhoog gaat, kun je jouw aandelen weer verkopen. Het risico van deze investering is dat je niet weet of de koers weer omhoog gaat, zeker niet gezien de grote koersdaling van de afgelopen jaren. De kans dat je verlies maakt of in ieder geval niets verdient met jouw investering, is dan ook groot.
Wil je toch een investering doen in GoPro door de aandelen te kopen? Dan is DEGIRO een goede partij om een positie te openen. Bij DEGIRO betaal je namelijk de laagste transactiekosten waardoor er veel ruimte overblijft voor het maken van winst.
Wil je speculeren op bijvoorbeeld een daling van de CFD koers van het aandeel GoPro? Start dan met CFD beleggen. Bij deze vorm van beleggen kun je namelijk resultaten behalen bij koersstijgingen, maar ook bij koersdalingen. Dit doe je door de juiste koersbewegingen te voorspellen en hier geld op in te zetten. Je kunt CFD beleggen bij de online broker Plus500. Heb je hier geen ervaring mee? Maak dan eerst een demo-account aan en oefen even met beleggen, voor je echt geld gaat investeren. Succes!