Aandelen Great Portland Estates kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Great Portland Estates aandelen? Op deze pagina kan je direct Great Portland Estates aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Great Portland Estates. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Great Portland Estates raadplegen. Great Portland Estates is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool GPOR-L.

Waar kan je Great Portland Estates aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Great Portland Estates kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Great Portland Estates?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Great Portland Estates. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Great Portland Estates?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Great Portland Estates? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Great Portland Estates is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Great Portland Estates.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Great Portland Estates

Sterke punten:

 • Portfolio van hoogwaardige panden: Great Portland Estates bezit en beheert een portefeuille van hoogwaardige panden in het centrum van Londen.
 • Solide financiële positie: Het bedrijf heeft een sterke balans en voldoende liquiditeit om toekomstige investeringen te ondersteunen.
 • Diversificatie van huurders: Great Portland Estates heeft een breed scala aan huurders, waardoor het risico op leegstand en inkomstenverlies wordt verminderd.
 • Focust op duurzaamheid: Het bedrijf heeft zich gecommitteerd aan het verminderen van zijn ecologische voetafdruk en heeft verschillende duurzaamheidsinitiatieven geïmplementeerd.

Zwakke punten:

 • Afhankelijkheid van Londen: Aangezien het bedrijf zich uitsluitend richt op panden in het centrum van Londen, is het kwetsbaar voor economische schommelingen in die regio.
 • Hogere kosten: De panden van Great Portland Estates zijn van hoge kwaliteit, maar de kosten van onderhoud en renovatie zijn daardoor ook hoger.
 • Beperkte diversificatie: Great Portland Estates richt zich uitsluitend op de Londense vastgoedmarkt, wat kan leiden tot beperkte groeimogelijkheden en een hoger risico voor beleggers.

Over Great Portland Estates

Great Portland Estates is een Britse vastgoedontwikkelaar en investeringsmaatschappij. Op de London Stock Exchange worden de aandelen verhandeld onder de naam GPOR. Great Portland Estates is eveneens een FTSE 250 component.

Great Portland Estates zag in 1959 het levenslicht en werd toen opgericht door Basil Samuel. Hij begon het bedrijf om zo te kunnen investeren in eigendommen die ooit door de belangrijkste hertogen van Portland ontwikkeld waren. Het bedrijf is ook de trotse eigenaar van Ilex State en dat vanaf 1997. De onderneming is vooral actief in Londen waar het vooral kantoorgebouwen in eigendom heeft en ook winkelvastgoed.

aandeel great portland estates

Wel of niet aandelen Great Portland Estates kopen?

Als je overweegt om te beleggen in vastgoedaandelen, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt. Great Portland Estates is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bezitten en beheren van hoogwaardige panden in het centrum van Londen. Maar is het de moeite waard om te investeren in hun aandelen?

Een van de sterke punten van Great Portland Estates is hun portfolio van hoogwaardige panden in het centrum van Londen. Bovendien heeft het bedrijf een solide financiële positie en een diversificatie van huurders, wat het risico op leegstand en inkomstenverlies vermindert. Daarnaast heeft het bedrijf zich gecommitteerd aan duurzaamheid, wat kan resulteren in een positieve reputatie en een aantrekkelijk bedrijf voor beleggers.

Aan de andere kant is het bedrijf afhankelijk van de economische situatie in Londen en zijn de kosten van onderhoud en renovatie hoger vanwege de kwaliteit van de panden. Bovendien is er een beperkte diversificatie, aangezien Great Portland Estates zich uitsluitend richt op de Londense vastgoedmarkt.

Als je geïnteresseerd bent in vastgoedaandelen en de risico’s die daarmee gepaard gaan begrijpt, kan het investeren in Great Portland Estates een goede optie zijn. Het bedrijf heeft sterke punten die potentiële voordelen kunnen bieden, maar er zijn ook enkele zwakke punten waar rekening mee moet worden gehouden. Het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen en de huidige marktomstandigheden te evalueren voordat je besluit om te investeren in Great Portland Estates.