Aandelen Groupe Eurotunnel kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Groupe Eurotunnel aandelen? Op deze pagina kan je direct Groupe Eurotunnel aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Groupe Eurotunnel. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Groupe Eurotunnel raadplegen. Groupe Eurotunnel is een aandeel uit Frankrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Euronext Parijs. Het bedrijf is te vinden onder het symbool GET.PA.

Waar kan je Groupe Eurotunnel aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Groupe Eurotunnel kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Groupe Eurotunnel?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Groupe Eurotunnel. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Groupe Eurotunnel?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Groupe Eurotunnel? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Groupe Eurotunnel is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Groupe Eurotunnel.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Groupe Eurotunnel

Sterke punten

 • Unieke positie: Groupe Eurotunnel is de enige exploitant van de kanaaltunnel tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, wat zorgt voor een sterke marktpositie.
 • Consistente inkomsten: Het bedrijf genereert stabiele inkomsten uit toltarieven en concessies voor de exploitatie van de tunnel.
 • Diversificatie van inkomsten: Groupe Eurotunnel heeft ook activiteiten op het gebied van vrachtvervoer, horeca en vastgoed, wat zorgt voor diversificatie van inkomsten.
 • Goede liquiditeit: Groupe Eurotunnel heeft een goede liquiditeitspositie, waardoor het bedrijf in staat is om aan zijn verplichtingen te voldoen.

Zwakke punten

 • Gevoeligheid voor politieke en economische factoren: Groupe Eurotunnel is afhankelijk van het vrije verkeer van goederen en personen tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, waardoor politieke en economische factoren invloed kunnen hebben op de activiteiten van het bedrijf.
 • Hoog schuldniveau: Groupe Eurotunnel heeft een hoog schuldniveau, waardoor het bedrijf kwetsbaar kan zijn voor financiële uitdagingen en beperkte manoeuvreerruimte heeft in termen van investeringen en dividenduitkeringen.
 • Concurrentie: Er zijn alternatieve vervoersmogelijkheden beschikbaar, waaronder lucht- en zeevaart, wat de concurrentiepositie van Groupe Eurotunnel kan beïnvloeden.

Over Groupe Eurotunnel

Groupe Eurotunnel, ook wel Getlink genoemd, is een Frans-Britse onderneming. Het bedrijf is actief in de Kanaaltunnel, waar het de eerste 99 jaar na de opening van de Kanaaltunnel verantwoordelijk is voor de exploitatie. Aandelen worden onder de noemer GET verhandeld op Euronext in de Franse hoofdstad Parijs.
 
De onderneming met hoofdkwartier in Parijs werd opgericht in 1986 en Europartner en Europartner Channel zijn wel de meest bekende dochters van Groupe Eurotunnel. In eerste instantie zou de onderneming voor een periode van 55 jaar de exploitatierechten krijgen. Due termijn is echter verlengd. Fixed Link Concessions, Eurosport en Eleclink zijn de drie kernwerkzaamheden waar het bedrijf zich mee bezig houdt.

aandeel groupe eurotunnel kopen

Wel of niet aandelen Groupe Eurotunnel kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen Groupe Eurotunnel, is het belangrijk om de sterke en zwakke punten van het bedrijf te kennen. Groupe Eurotunnel is de exploitant van de kanaaltunnel tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, waardoor het bedrijf een unieke positie heeft op de markt. Het bedrijf genereert stabiele inkomsten uit toltarieven en concessies voor de exploitatie van de tunnel, maar heeft ook activiteiten op het gebied van vrachtvervoer, horeca en vastgoed om te zorgen voor diversificatie van inkomsten.

Aan de andere kant is Groupe Eurotunnel gevoelig voor politieke en economische factoren, omdat het afhankelijk is van het vrije verkeer van goederen en personen tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft ook een hoog schuldniveau en concurrentie van alternatieve vervoersmogelijkheden kan de concurrentiepositie van Groupe Eurotunnel beïnvloeden.

In conclusie, als je bereid bent om rekening te houden met deze factoren en de unieke positie van Groupe Eurotunnel waardeert, kan investeren in aandelen van het bedrijf een goede keuze zijn. Echter, net als bij elke investering, is het belangrijk om de markt te blijven volgen en op de hoogte te blijven van eventuele veranderingen die de prestaties van het bedrijf kunnen beïnvloeden.