Aandelen Hang Seng Bank kopen

Wil je beleggen in Hang Seng Bank aandelen? Op deze pagina kan je direct Hang Seng Bank aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Hang Seng Bank. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Hang Seng Bank raadplegen. Hang Seng Bank is een aandeel uit Hong Kong. Het aandeel wordt verhandeld in Hong Kong Dollar aan de HKEX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool 0011.HK.

Waar kan je Hang Seng Bank aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Hang Seng Bank kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in aandelen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Hang Seng Bank?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Hang Seng Bank. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Hang Seng Bank?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Hang Seng Bank? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Hang Seng Bank is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Hang Seng Bank.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Hang Seng Bank

Sterke punten

 • Stabiele financiële positie: Hang Seng Bank heeft een solide financiële positie, met sterke kapitaalratio’s en een laag schuldniveau.
 • Gevestigde reputatie: Hang Seng Bank is een gerenommeerde bank met een lange geschiedenis en een sterke merknaam in de financiële sector.
 • Diversificatie van activiteiten: Hang Seng Bank is actief in diverse segmenten van de financiële markt, waaronder retailbanking, commerciële banking, vermogensbeheer en verzekeringen, wat kan zorgen voor een gediversifieerde inkomstenstroom.
 • Gunstige geografische ligging: Hang Seng Bank is gevestigd in Hong Kong, een belangrijk financieel centrum in Azië, wat kan leiden tot groeimogelijkheden in de regio.

Zwakke punten

 • Blootstelling aan economische en politieke risico’s: Als een bank die actief is in Hong Kong, kan Hang Seng Bank worden beïnvloed door economische en politieke ontwikkelingen in de regio, waaronder veranderingen in het beleid en de regelgeving van de overheid.
 • Concurrentie in de financiële sector: De financiële sector is competitief, zowel lokaal als internationaal, en Hang Seng Bank kan geconfronteerd worden met uitdagingen van andere gevestigde spelers en nieuwe toetreders.
 • Rentetarieven en marktrisico: Hang Seng Bank is blootgesteld aan risico’s zoals rentetarieven, valutaschommelingen en marktschommelingen, wat invloed kan hebben op de winstgevendheid en financiële prestaties.
 • Regelgevings- en compliance-risico’s: Hang Seng Bank moet voldoen aan strikte regelgeving en compliance-eisen in de financiële sector, wat kan leiden tot extra kosten en operationele uitdagingen.

Over Hang Seng Bank

De Hang Seng Bank werd opgericht in 1933. De ambities van de bank worden alleen al duidelijk door de naam, iets dat vrij vertaald steeds groeiend betekent in het Kantonees. De Hang Seng Bank geldt als een van de grootste beursgenoteerde ondernemingen van Hongkong.

De aandelen staan als 0011 genoteerd op de beurs in Hongkong en HSBC is de moederorganisatie van de Hang Seng Bank. Meest bekende dochteronderneming is de Hang Seng Insurance Company.  De bank biedt haar diensten aan zowel de particulier als ondernemers en is vanaf 1972 al beursgenoteerd.

aandeel hang sen bank kopen

Wel of niet aandelen Hang Seng Bank kopen?

Als je nadenkt over het kopen van aandelen, is Hang Seng Bank zeker een naam die je in overweging zou kunnen nemen. Hang Seng Bank is een gerenommeerde bank met een lange geschiedenis en een sterke merknaam in de financiële sector. Ze hebben een solide financiële positie, diversificatie van activiteiten en profiteren van de gunstige geografische ligging in Hong Kong, een belangrijk financieel centrum in Azië.

Echter, zoals bij elk beleggingsbesluit, zijn er ook risico’s om te overwegen. Hang Seng Bank kan worden beïnvloed door economische en politieke ontwikkelingen in de regio, en de financiële sector is competitief en volatiel. Er zijn ook regelgevings- en compliance-risico’s waar de bank aan moet voldoen.

Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en je beleggingsdoelen en risicotolerantie in overweging te nemen voordat je besluit aandelen van Hang Seng Bank te kopen. Het kan verstandig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat je beleggingsbeslissingen neemt. Beleggen in aandelen brengt altijd risico’s met zich mee, maar met een goed begrip van de sterke en zwakke punten van Hang Seng Bank en een gedegen onderzoek, kan het een interessante optie zijn voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de financiële sector en de markt in Azië.