Aandelen Harvey Norman kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Harvey Norman aandelen? Op deze pagina kan je direct Harvey Norman aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Harvey Norman. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Harvey Norman raadplegen. Harvey Norman is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool HVN.CHA.

Waar kan je Harvey Norman aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Harvey Norman kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Harvey Norman?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Harvey Norman. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Harvey Norman?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Harvey Norman? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Harvey Norman is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Harvey Norman.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Harvey Norman

Sterke punten Harvey Norman

 • Bekend merk: Harvey Norman is een bekend merk in Australië, Nieuw-Zeeland en andere delen van de wereld.
 • Diversificatie: Het bedrijf heeft een breed scala aan producten, waaronder huishoudelijke apparaten en elektronica, waardoor het minder afhankelijk is van een bepaalde productcategorie.
 • Solide financiële positie: Harvey Norman heeft een solide balans met weinig schulden en voldoende liquiditeit om investeringen te doen en dividend uit te keren.
 • Internationale aanwezigheid: Het bedrijf heeft zich uitgebreid naar Europa en Azië, waardoor het blootstelling heeft aan verschillende markten en groeimogelijkheden.

Zwakke punten Harvey Norman

 • Afhankelijkheid van Australië: Hoewel Harvey Norman zich heeft uitgebreid naar andere landen, is het bedrijf nog steeds sterk afhankelijk van de Australische markt voor een groot deel van zijn omzet.
 • Concurrentie: Harvey Norman concurreert met andere retailers in de markt en moet zich blijven onderscheiden om te groeien en te slagen.
 • Veranderende consumentenvoorkeuren: Consumenten kunnen hun voorkeuren veranderen en overstappen naar andere merken of winkels, wat van invloed kan zijn op de omzet van Harvey Norman.
 • Economische omstandigheden: Harvey Norman is afhankelijk van de economische omstandigheden in de landen waarin het opereert, wat een risico kan vormen voor de toekomstige prestaties van het bedrijf.

Over Harvey Norman

Harvey Norman is een multinationale detailhandelaar dat doet in meubels, beddengoed, computers, communicatie en elektrische consumentenproducten. De aandelen van deze onderneming worden als HVN verhandeld op de Australische beurs. 

Harvey Norman heeft het hoofdkantoor in Nieuw Zuid-Wales in Australië. Het bedrijf werd in 1982 opgericht in Auburn in Australië. Ondertussen is Harvey Norman op een kleine tweehonderd locaties actief. Grondleggers van de succesvolle onderneming waren Gerry Harvey en Ian Norman. Zij besloten in 1982 het bedrijf op te richten, niet wetende hoe succesvol de onderneming zou gaan worden.

aandeel harvey norman kopen

Wel of niet aandelen Harvey Norman kopen?

Als je op zoek bent naar een investering in de aandelenmarkt, kan Harvey Norman een aantrekkelijke optie lijken. Harvey Norman is een bekende Australische retailer van huishoudelijke apparaten en elektronica. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in Australië en Nieuw-Zeeland en heeft zich ook uitgebreid naar Europa en Azië. Maar is het de moeite waard om aandelen van Harvey Norman te kopen?

Hoewel Harvey Norman een bekend merk is, zijn er enkele factoren om te overwegen voordat je besluit om aandelen te kopen. Ten eerste is het belangrijk om de huidige prestaties van het bedrijf te analyseren en te begrijpen hoe het bedrijf in de toekomst kan presteren. Het is ook belangrijk om te kijken naar de economische omstandigheden in de landen waar Harvey Norman actief is, omdat dit van invloed kan zijn op de verkoop van het bedrijf.

Een ander belangrijk punt om te overwegen is de concurrentie. Harvey Norman concurreert met andere retailers in de markt en het is belangrijk om te begrijpen hoe het bedrijf zich onderscheidt van zijn concurrenten en welke strategie het heeft om zich te handhaven en te groeien in de toekomst.

Kortom, of het de moeite waard is om aandelen van Harvey Norman te kopen, hangt af van verschillende factoren en het is belangrijk om deze zorgvuldig te onderzoeken voordat je een beslissing neemt. Het kan nuttig zijn om advies in te winnen van een financieel adviseur voordat je investeert.