Aandelen Helvetia kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Helvetia aandelen? Op deze pagina kan je direct Helvetia aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Helvetia. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Helvetia raadplegen. Helvetia is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool HELN.VX.

Waar kan je Helvetia aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Helvetia kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Helvetia?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Helvetia. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Helvetia?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Helvetia? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Helvetia is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Helvetia.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Helvetia

Sterke punten:

 • Solide financiële positie: Helvetia heeft een sterke balans en voldoende middelen om te investeren in groei en ontwikkeling.
 • Diversificatie van productportfolio: Het bedrijf heeft een breed scala aan verzekeringsproducten, waardoor het minder afhankelijk is van een enkel product of markt.
 • Sterke positie in Zwitserland: Helvetia heeft een leidende positie in de Zwitserse verzekeringsmarkt en heeft een goed gevestigd merk in het land.
 • Innovatie en digitale transformatie: Helvetia investeert in innovatie en digitale transformatie om zijn bedrijfsmodel te moderniseren en aan te passen aan de veranderende behoeften van klanten.

Zwakke punten:

 • Concurrentie: De verzekeringsmarkt is zeer competitief, met meerdere gevestigde spelers en nieuwe toetreders.
 • Blootstelling aan natuurrampen: Helvetia heeft een aanzienlijke blootstelling aan natuurrampen, zoals overstromingen en aardbevingen, die het vermogen van het bedrijf om claims te verwerken en winst te genereren kunnen beïnvloeden.
 • Regelgevingsrisico’s: Helvetia is afhankelijk van goedkeuringen van regelgevende instanties voor zijn verzekeringsproducten, en veranderingen in regelgeving kunnen de ontwikkeling en verkoop van producten belemmeren.

Over Helvetia

Helvetia is een Zwitserse verzekeraar die wereldwijd actief is. Vanaf het jaar 1996 is het gestructureerd als een holding. In Sant Gallen staat het hoofdkantoor en de aandelen worden op de Swiss Exchange genoteerd met de aanduiding HELN.

Met MoneyPark AG heeft het een bekende dochteronderneming. Helvetia is allesbehalve alleen actief in Zwitserland, want het heeft ook activiteiten in onder meer Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Spanje en in Latijns-Amerika en ook in Azië. In alles is Helvetia een bijzondere verzekeraar, een bedrijf dat maatwerk biedt als het gaat om herverzekering.

aandeel helvetia kopen

Wel of niet aandelen Helvetia kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen, is Helvetia misschien een bedrijf dat je in overweging wilt nemen. Het bedrijf is een gevestigde speler in de verzekeringssector en heeft een sterk merk in Zwitserland en daarbuiten. Maar is het een goed moment om te kopen?

Laten we eerst kijken naar de sterke punten van Helvetia. Het bedrijf heeft een solide financiële positie, een divers productportfolio en investeert in innovatie en digitale transformatie. Het heeft ook een sterke positie in de Zwitserse verzekeringsmarkt, die bekend staat om zijn stabiliteit en betrouwbaarheid.

Maar er zijn ook zwakke punten om rekening mee te houden. Helvetia is blootgesteld aan natuurrampen die het bedrijf kunnen beïnvloeden en heeft te maken met hevige concurrentie in de verzekeringsmarkt. Regelgevingsrisico’s kunnen ook een impact hebben op het bedrijf.

Als je overweegt om aandelen van Helvetia te kopen, is het belangrijk om de sterke en zwakke punten in overweging te nemen en je eigen onderzoek te doen. Overleg met een financieel adviseur en houd de marktontwikkelingen in de gaten voordat je een beslissing neemt.