Aandelen Hikma Pharmaceuticals kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Hikma Pharmaceuticals aandelen? Op deze pagina kan je direct Hikma Pharmaceuticals aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Hikma Pharmaceuticals. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Hikma Pharmaceuticals raadplegen. Hikma Pharmaceuticals is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool HIK-L.

Waar kan je Hikma Pharmaceuticals aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Hikma Pharmaceuticals kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Hikma Pharmaceuticals?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Hikma Pharmaceuticals. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Hikma Pharmaceuticals?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Hikma Pharmaceuticals? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Hikma Pharmaceuticals is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Hikma Pharmaceuticals.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Hikma Pharmaceuticals

Sterke punten:

 • Goede reputatie: Hikma Pharmaceuticals heeft een goede reputatie in de farmaceutische sector.
 • Stabiele groei: Het bedrijf maakt een stabiele groei door en heeft in de afgelopen jaren goede resultaten behaald.
 • Dividenduitkeringen: Hikma Pharmaceuticals biedt regelmatig dividenduitkeringen aan, wat aantrekkelijk is voor beleggers.
 • Actief in meer dan 50 landen: Het bedrijf is actief in meer dan 50 landen, wat zorgt voor een goede spreiding van de risico’s.

Zwakke punten:

 • Afhankelijkheid van regelgeving en politieke druk: De farmaceutische sector is vaak onderhevig aan veranderende regelgeving en politieke druk, wat invloed kan hebben op de winstgevendheid van het bedrijf.
 • Concurrentie: De farmaceutische sector is zeer competitief en Hikma Pharmaceuticals heeft te maken met concurrentie van grote spelers in de industrie.
 • Valutarisico: Het bedrijf is actief in verschillende landen en heeft dus te maken met valutarisico’s.

Over Hikma Pharmaceuticals

Hikma Pharmaceuticals is een farmaceutisch bedrijf met Londen als vestigingsplaats. De onderneming maakt generieke geneesmiddelen zonder merknaam en ook farmaceutische producten zonder een vergunning. In 1978 werd het bedrijf opgericht. Dat gebeurde in Amman in Jordanië.

Oprichter van Hikma Pharmaceuticals was Samih Darwazah. De aandelen worden op de beurs in Londen verhandeld onder de naam HIK. Bekende dochterondernemingen zijn Promopharm en Bedford Laboratories. Hikma was het eerste Arabische bedrijf ooit dat farmaceutische producten naar de Verenigde Staten exporteerde. De onderneming meldde zich overigens in 2005 voor het eerst op de beurs.

aandeel hikma pharmaceuticals kopen

Wel of niet aandelen Hikma Pharmaceuticals kopen?

Ben je op zoek naar een interessante belegging en overweeg je om aandelen van Hikma Pharmaceuticals te kopen? In dit artikel bekijken we de voor- en nadelen van deze belegging.

Hikma Pharmaceuticals is een farmaceutisch bedrijf dat in 1978 werd opgericht en haar hoofdkantoor heeft in Londen. Het bedrijf is actief in meer dan 50 landen en richt zich voornamelijk op het produceren van generieke geneesmiddelen en injecteerbare medicijnen.

Een groot voordeel van het kopen van aandelen van Hikma Pharmaceuticals is dat het bedrijf een goede reputatie heeft en een stabiele groei doormaakt. Bovendien biedt het bedrijf regelmatig dividenduitkeringen aan, wat aantrekkelijk is voor beleggers die op zoek zijn naar een passief inkomen.

Een nadeel van het investeren in Hikma Pharmaceuticals is dat de farmaceutische sector vaak onderhevig is aan veranderende regelgeving en politieke druk. Dit kan invloed hebben op de winstgevendheid van het bedrijf en dus op de waarde van de aandelen.

Al met al is het investeren in Hikma Pharmaceuticals een interessante optie voor beleggers die op zoek zijn naar een stabiele groei en passieve inkomsten. Het is echter belangrijk om de ontwikkelingen binnen de farmaceutische sector in de gaten te houden en regelmatig de prestaties van het bedrijf te evalueren om te bepalen of het nog steeds een goede belegging is.