Aandelen Hitachi kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Hitachi aandelen? Op deze pagina kan je direct Hitachi aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Hitachi. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Hitachi raadplegen. Hitachi is een aandeel uit Japan. Het aandeel wordt verhandeld in Yen aan de TYO. Het bedrijf is te vinden onder het symbool 6501.TY.

Waar kan je Hitachi aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Hitachi kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Hitachi?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Hitachi. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Hitachi?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Hitachi? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Hitachi

Sterke punten Hitachi

 • Diversificatie van bedrijfsactiviteiten: Hitachi is actief in verschillende marktsectoren, zoals elektronica, energie, transport en gezondheidszorg, wat kan zorgen voor een brede inkomstenbron en risicospreiding.
 • Wereldwijde aanwezigheid: Hitachi heeft een wereldwijde aanwezigheid en bedient klanten in verschillende regio’s over de hele wereld, wat kan bijdragen aan de diversificatie van de afzetmarkten.
 • Focus op innovatie: Hitachi investeert in onderzoek en ontwikkeling van geavanceerde technologieën, zoals Internet of Things (IoT) en kunstmatige intelligentie (AI), wat kan zorgen voor nieuwe groeimogelijkheden en concurrentievoordeel.
 • Sterke reputatie en merknaam: Hitachi heeft een lange geschiedenis en een sterke reputatie op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid, wat kan bijdragen aan het vertrouwen van investeerders en klanten.

Zwakke punten Hitachi

 • Gevoeligheid voor economische cycli: Hitachi is actief in verschillende sectoren die gevoelig zijn voor economische schommelingen, zoals de bouwsector en de energiesector, wat kan leiden tot volatiliteit in de resultaten en omzet.
 • Concurrentie in diverse markten: Hitachi opereert in diverse markten met sterke concurrentie van andere grote spelers, wat kan zorgen voor prijsdruk en uitdagingen op het gebied van marktaandeel.
 • Regelgevingsrisico’s: Hitachi opereert in verschillende landen en is onderhevig aan diverse regelgevingen en wetten, wat kan leiden tot compliance- en juridische risico’s.
 • Valutarisico’s: Hitachi is een wereldwijd opererend bedrijf en is blootgesteld aan valutaschommelingen, wat invloed kan hebben op de financiële prestaties en resultaten.

Over Hitachi

Hitachi is een Japans concern dat met het hoofdkwartier gevestigd is in Tokio. Hitachi heeft meer dan duizend bedrijfsonderdelen en oprichter is Namichei Odara, die het bedrijf in 1910 begon. Bekende dochteronderneming is Hitachi Construction Machinery. In de beginjaren was Hitachi een zaak in elektronica onderdelen.

Hitachi is momenteel actief in de information & telecommunicatie systemen, sociale infrastructuren, elektrische systemen, in de elektronica uiteraard, de industriële machines en de telecommunicatie. Ook biedt het de beste infosystemen. In Nederland heeft het twee vestigingen: een in Oosterhout en een in de hoofdstad Amsterdam.

aandeel hitachi kopen

Wel of niet aandelen Hitachi kopen?

Ben je aan het overwegen om aandelen van Hitachi te kopen? Twijfel je nog of dit een verstandige keuze is? Hier zetten we de voor- en nadelen voor je op een rijtje, zodat je een goed geïnformeerde beslissing kunt maken.

Laten we beginnen met de voordelen. Hitachi is een wereldwijd bekend technologiebedrijf, dat actief is in diverse sectoren zoals elektronica, bouw, transport en energie. Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis en een sterke positie op de markt. Hitachi heeft een breed scala aan producten en diensten, en is betrokken bij verschillende grote projecten over de hele wereld. Als je gelooft in de groeiende vraag naar technologie en de diversiteit van Hitachi’s activiteiten, kan het kopen van aandelen een aantrekkelijke optie zijn.

Daarnaast heeft Hitachi in het verleden solide financiële prestaties geleverd en heeft het een sterke focus op innovatie en duurzaamheid. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe technologieën te ontwikkelen en zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden.

Natuurlijk zijn er ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen van Hitachi. De technologie-industrie is volatiel en concurrentie is hevig. Veranderingen in de economie, technologische ontwikkelingen, en regelgevingskwesties kunnen invloed hebben op de prestaties van het bedrijf.

Het is belangrijk om zelf grondig onderzoek te doen naar de financiële gezondheid, marktpositie en toekomstige vooruitzichten van Hitachi voordat je besluit om aandelen te kopen. Het kan verstandig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur om goed geïnformeerd te zijn.

In conclusie, het kopen van aandelen van Hitachi heeft zowel voordelen als risico’s. Zorg ervoor dat je de voor- en nadelen zorgvuldig afweegt en je eigen onderzoek doet voordat je een beslissing neemt. Investeren in aandelen brengt altijd risico’s met zich mee, dus wees goed geïnformeerd voordat je een investeringsbeslissing maakt.