Aandelen HP kopen

Wil je beleggen in HP aandelen? Op deze pagina kan je direct HP aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in HP. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel HP raadplegen. HP is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NYSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool HPQ.

Waar kan je HP aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel HP kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel HP?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel HP. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in HP?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van HP? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Over het bedrijf Hewlett-Packard

Het Amerikaanse bedrijf Hewlett-Packard is algemeen bekend als HP. Het is een van de grootste technologiebedrijf. Al jaren behoort het bedrijf tot de top drie van computerleveranciers. Hewlett-Packard produceert ook producten als printers, digitale camera’s, pda’s, meetinstrumenten en management-software. Dit bedrijf werd in 1939 opgericht door William (Will) Howard en David (Dave) Packard. De volgorde van de letters H en P werd bepaald door een muntje op te gooien. Het hoofdkantoor van HP bevindt zich in Palo Alto, Californië.

Oprichting bedrijf en de eerste producten

Met een startkapitaal van 538 dollar werd door de oprichters van Hewlett-Packard op 1 januari 1939 een vennootschap opgericht. In 1939 maakten ze wetenschappelijke instrumenten in een garage in Palo Alto. Wat was hun allereerste product. Een oscillator die bestemd was voor de Walt Disney Studios. Deze oscillator werd gebruikt voor de soundtrack van de animatiefilm Fantasia. Door het bedrijf werden tijdens de Tweede Wereldoorlog radars, sonars, radio’s en andere apparatuur voor de zee- en lichtvaart geleverd.

Door Hewlett-Packard geleverde producten

Door welke producten is HP bekend geworden? Door de levering van meetinstrumenten, digitale camera’s, dga’s, printers en computers en managementsoftware. HP werd eigenlijk vooral bekend door zijn rekenmachines. Een rekenmachine van HP uit 1968 wordt wel gezien als de eerste personal computer. HP wilde echter niet dat klanten dachten dat het apparaat leek op een IBM-computer. Daarom sprak HP van een rekenmachine. HP bracht zijn eerste pc’s begin jaren tachtig uit. Het waren voor universiteiten en bedrijfsleven bedoelde pc’s. Vanaf de jaren negentig worden er ook voor particulieren bedoelde computers geproduceerd.

Verzelfstandiging van bedrijfsonderdelen

In de jaren tachtig werden enkele bedrijfsonderdelen door HP verzelfstandigd. Het werden zelfstandige succesvolle bedrijven. De instrumentproductieafdeling van HP, in 1939 begonnen door de twee oprichters van het bedrijf, werd in 1999 ook verzelfstandigd. Dit bedrijfsonderdeel werd het bedrijf Aligent Technologie. Dit bedrijf maakt wetenschappelijke meetinstrumenten.

Overname van Compaq

In 2002 nam Hewlett-Packard het bedrijf Compaq over. HP bood 25 miljard dollar en aandelen voor het bedrijf. Waarom werd Compaq overgenomen? Omdat het bedrijf HP, dat bij het grote publiek vooral bekend stond als fabrikant van printers, door die overname van Compaq marktleider werd in de server- en pc-markt. Door deze overname werden de merken Compaq, Digital Equipment Corporation en Tandem Computers in huis gehaald. De overname zorgde bijna voor een verdubbeling ven de omzet en voor een behoorlijke toename van het personeelsbestand.

Splitsing van het bedrijf

Hewlett-Packard werd op 1 november2015 opgesplitst in de bedrijven Hewlett-Packard Enterprise (HPE) en HP Inc. HPE richt zich op de server-, opslag-, software- en servicemarkten, terwijl het bedrijf HP Inc. zich richt op de markt van personal systems en printers. Wat betreft omzet zijn de twee bedrijven ongeveer even groot. HPE is echter winstgevender. Bovendien laat dit bedrijf een grotere groei zien. De bedrijven HPE en HP Inc. hebben vanaf 2 november 2015, toen de splitsing van het bedrijf een feit werd, een eigen notering op de beurs.

Hewlett-Packard Enterprise (HPE) in cijfers

Het bedrijf heft in 2018 een omzet van 30,85 miljard dollar. In 2018 is het netto-inkomen 1,9 miljard dollar. HPE heeft in 2019 61.600 werknemers.

HP Inc. in cijfers

Het bedrijf heeft in 2018 een omzet van 40,8 miljard dollar. In 2018 is het netto-inkomen 5,32 miljard. HP Inc. heeft in dat jaar 55.000 werknemers.