Aandelen Imperial brands kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Imperial brands aandelen? Op deze pagina kan je direct Imperial brands aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Imperial brands. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Imperial brands raadplegen. Imperial brands is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool IMB-L.

Waar kan je Imperial brands aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Imperial brands kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Imperial brands?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Imperial brands. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Imperial brands?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Imperial brands? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Imperial brands is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Imperial brands.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Imperial Brands

Sterke punten

  • Stabiele inkomsten: Imperial Brands heeft stabiele inkomsten uit de verkoop van tabaksproducten.
  • Winstgevendheid: Het bedrijf heeft goede winstcijfers laten zien in de afgelopen jaren.
  • Wereldwijd bereik: Imperial Brands heeft een wereldwijd bereik en is een van de grootste tabaksbedrijven ter wereld.

Zwakke punten

  • Risico’s van regelgeving: Het bedrijf is blootgesteld aan toenemende regelgeving rondom tabaksproducten, wat kan leiden tot hogere kosten en lagere verkoopvolumes.
  • Gezondheidsrisico’s: De tabaksindustrie staat onder druk vanwege toenemende bezorgdheid over gezondheidsrisico’s en veranderende attitudes ten opzichte van tabaksgebruik.
  • Risico’s van afhankelijkheid: Het bedrijf is nog steeds sterk afhankelijk van tabaksproducten en zal moeten blijven innoveren om relevant te blijven in de toekomst.

Over Imperial Brands

Imperial Brands was tot het jaar 2016 bekend als Imperial Tobacco. De Britse tabaksfabrikant zag in 1901 al het levenslicht en de aandelen worden verhandeld op de London Stock Exchange als IMB. Imperial Brands is ook een FTSE 100 component overigens.

Het hoofdkantoor van de onderneming vind je in Bristol in Engeland. Fontern Ventures is een bekende dochteronderneming van Imperial Brands. Het bedrijf geldt na Philip Morris en British American Tobacco en het Japanse Tobacco als vierde producent van tabaksartikelen van de wereld. Het bedrijf is verdeeld in twee divisies: Tobacco & NGP en Distribution.

aandeel imperial brands kopen

Wel of niet aandelen Imperial Brands kopen?

Als je op zoek bent naar een aandeel in de tabaksindustrie, dan zou je kunnen overwegen om aandelen van Imperial Brands te kopen. Het bedrijf heeft een wereldwijd bereik en heeft stabiele inkomsten uit de verkoop van tabaksproducten. Echter, voordat je besluit om te investeren, zijn er enkele zaken om rekening mee te houden.

Een van de belangrijkste risico’s van investeren in Imperial Brands is de toenemende regelgeving rondom tabaksproducten. Dit kan leiden tot hogere kosten en lagere verkoopvolumes voor het bedrijf. Daarnaast staat de tabaksindustrie onder druk vanwege toenemende bezorgdheid over gezondheidsrisico’s en veranderende attitudes ten opzichte van tabaksgebruik.

Aan de andere kant heeft Imperial Brands goede winstcijfers laten zien in de afgelopen jaren en is het bedrijf een van de grootste tabaksbedrijven ter wereld. Als je gelooft dat de tabaksindustrie in de toekomst zal blijven bestaan en je wilt een deel van de taart, dan kan het aandeel van Imperial Brands een goede investering zijn.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke investering risico’s met zich meebrengt. Zorg ervoor dat je een goed begrip hebt van de markt en het bedrijf voordat je besluit om te investeren. Overweeg ook om professioneel advies in te winnen.