Aandelen Incitec Pivot kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Incitec Pivot aandelen? Op deze pagina kan je direct Incitec Pivot aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Incitec Pivot. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Incitec Pivot raadplegen. Incitec Pivot is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool IPL.CHA.

Waar kan je Incitec Pivot aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Incitec Pivot kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je beleggen in aandelen & ETF's. Je kunt je kapitaal verliezen.
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Incitec Pivot?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Incitec Pivot. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Incitec Pivot?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Incitec Pivot? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Incitec Pivot is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Incitec Pivot.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Incitec Pivot

Sterke punten:

  • Diversificatie: Incitec Pivot heeft verschillende divisies die een breed scala aan industrieën bestrijken, waaronder kunstmeststoffen, mijnbouwchemicaliën en industriële chemicaliën. Dit helpt bij het verminderen van risico’s die gepaard gaan met een enkele bedrijfsactiviteit.
  • Innovatie: Het bedrijf heeft een sterk innovatievermogen en investeert in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe en verbeterde producten te ontwikkelen.
  • Verticale integratie: Het bedrijf heeft verticale integratie binnen de kunstmestmarkt, wat betekent dat ze de gehele toeleveringsketen van productie tot distributie beheersen.

Zwakke punten:

  • Afhankelijkheid van de landbouwsector: Het grootste deel van de inkomsten van Incitec Pivot is afhankelijk van de landbouwsector, wat het bedrijf gevoelig maakt voor de schommelingen in de landbouwmarkt.
  • Afzetrisico: Het bedrijf is afhankelijk van enkele grote klanten, waardoor ze kwetsbaar zijn voor eventuele veranderingen in de afname van deze klanten.
  • Geografische concentratie: Het bedrijf is geografisch geconcentreerd, met een groot deel van zijn activiteiten in Australië en de VS, wat het blootstelt aan specifieke economische, politieke en operationele risico’s in die regio’s.

aandeel incitec pivot kopen

Wel of niet aandelen Incitec Pivot kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen, kan het verstandig zijn om Incitec Pivot te overwegen. Incitec Pivot is een bedrijf dat zich richt op de productie van meststoffen en industriële chemicaliën. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in Australië en de Verenigde Staten.

Maar voordat je besluit om te investeren, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om het marktklimaat te begrijpen en de trends te kennen. Zijn er factoren die de aandelenkoers kunnen beïnvloeden, zoals wereldwijde economische omstandigheden of politieke gebeurtenissen?

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de financiële prestaties van het bedrijf. Hoeveel winst maakt het bedrijf en hoeveel schulden heeft het? Wat zijn de vooruitzichten voor de toekomstige groei van het bedrijf?

Als je deze factoren in overweging neemt, kan het de moeite waard zijn om aandelen Incitec Pivot te kopen. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in een groeiende sector en heeft in het verleden goede financiële prestaties geleverd.

Maar onthoud altijd dat beleggen risico’s met zich meebrengt en dat er geen garantie is op winst. Zorg ervoor dat je je eigen onderzoek doet en dat je investeringsbeslissingen maakt op basis van je eigen financiële situatie en doelstellingen.