Aandelen Investec kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Investec aandelen? Op deze pagina kan je direct Investec aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Investec. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Investec raadplegen. Investec is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool INVP-L.

Waar kan je Investec aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Investec kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Investec?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Investec. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Investec?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Investec? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Investec is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Investec.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Investec

Sterke punten:

  • Gediversifieerde inkomstenbronnen: Investec heeft inkomsten uit verschillende sectoren en diensten, waardoor het minder kwetsbaar is voor schommelingen in een specifieke sector.
  • Internationaal netwerk: Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in meerdere landen, wat het potentieel biedt voor groei in nieuwe markten.
  • Sterke reputatie: Investec heeft een goede reputatie in de financiële sector, wat kan helpen om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten te behouden.

Zwakke punten:

  • Blootstelling aan marktrisico’s: Investec is gevoelig voor schommelingen in de markt, vooral in de sectoren waarin het actief is, zoals de financiële sector.
  • Regelgevingsrisico’s: De financiële sector is sterk gereguleerd, wat kan leiden tot hogere kosten en risico’s voor Investec.
  • Wisselkoersrisico’s: Als internationaal bedrijf is Investec blootgesteld aan wisselkoersrisico’s, wat de winstgevendheid kan beïnvloeden.

Over Investec

Investec is een bank en een vermogensbeheergroep. Het biedt een scala aan financiële producten en diensten aan mensen in zowel Zuid Afrika, Europa en ook Azië-Pacific. De aandelen van de onderneming worden verhandeld op de London Stock Exchange en eveneens op de beurs van Johannesburg.

Investec is een Fortune 250 bedrijf en het hoofdkwartier is gevestigd in Sondown. Het bedrijf werd opgericht in 1974 in het Zuid Afrikaanse Johannesburg en de grondleggers van de onderneming waren de heren Errol Grolman, Ian Robert Kantor en Larry Nestadt. Investec Bank is een actieve dochteronderneming van Investec.

aandeel investec kopen

Wel of niet aandelen Investec kopen?

Ben je op zoek naar interessante aandelen om in te investeren en twijfel je over Investec? Wij hebben de sterke en zwakke punten van dit bedrijf voor je op een rijtje gezet.

Een groot voordeel van Investec is dat het bedrijf gediversifieerde inkomstenbronnen heeft, waardoor het minder kwetsbaar is voor schommelingen in een specifieke sector. Ook heeft het een sterk internationaal netwerk, wat het potentieel biedt voor groei in nieuwe markten. Daarnaast heeft Investec een goede reputatie in de financiële sector, wat kan helpen om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten te behouden.

Maar er zijn ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen van Investec. Zo is het bedrijf gevoelig voor schommelingen in de markt, vooral in de financiële sector. Daarnaast is de financiële sector sterk gereguleerd, wat kan leiden tot hogere kosten en risico’s voor Investec. Als internationaal bedrijf is Investec ook blootgesteld aan wisselkoersrisico’s, wat de winstgevendheid kan beïnvloeden.

Al met al is Investec een interessant bedrijf om in te investeren vanwege de gediversifieerde inkomstenbronnen en goede reputatie, maar het is belangrijk om ook de risico’s in overweging te nemen. Denk daarom goed na voordat je besluit om aandelen van Investec te kopen en blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de markt en het bedrijf.