Aandelen IOOF kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in IOOF aandelen? Op deze pagina kan je direct IOOF aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in IOOF. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel IOOF raadplegen. IOOF is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool IFL.CHA.

Waar kan je IOOF aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel IOOF kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel IOOF?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel IOOF. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in IOOF?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van IOOF? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in IOOF is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in IOOF.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse IOOF

Sterke punten IOOF

 • Grote speler: IOOF is een grote speler in de financiële sector en heeft een sterke positie opgebouwd.
 • Uitgebreid aanbod: Het bedrijf biedt een breed scala aan producten en diensten aan, waardoor het in staat is om aan de diverse behoeften van klanten te voldoen.
 • Goede reputatie: IOOF heeft een goede reputatie opgebouwd en wordt gezien als betrouwbaar en deskundig.
 • Financiële stabiliteit: Het bedrijf heeft een solide financiële basis en is in staat om te investeren in groei en ontwikkeling.

Zwakke punten IOOF

 • Regulatoire risico’s: De financiële sector is sterk gereguleerd en het bedrijf is gevoelig voor veranderingen in de wet- en regelgeving.
 • Veranderende marktomstandigheden: Veranderingen in de marktomstandigheden kunnen een negatieve invloed hebben op de prestaties van het bedrijf.
 • Reputatierisico’s: Een negatieve publiciteit of schandaal kan de reputatie van het bedrijf schaden en daarmee ook de aandelenkoers.
 • Concurrentie: De concurrentie in de sector is groot en IOOF moet blijven innoveren om haar positie te behouden.

Over IOOF

IOOF Holdings Limited is een bekende dienstverlener uit Australië, een financiële dienstverlener wel te verstaan. IOOF biedt een breed scala aan producten en diensten zoals bijvoorbeeld financieel advies, pensioenen, beleggingsbeheer en trustee diensten.

Eigenaar van IOOF is 30.000 Approx en het hoofdkwartier van IOOF vind je terug in het Australische Melbourne. De onderneming kent een rijke historie die teruggaat naar 1846. Bekende dochteronderneming van IOOF is de Minnett Group Limited. Na de oprichting bood IOOF in eerste instantie ziekte- en begrafenisvoordelen. In 2002 werd IOOF gedecentraliseerd en in 2003 ging het naar de Australian Securities Exchange. 

Wel of niet aandelen IOOF kopen?

Ben je aan het overwegen om aandelen van IOOF te kopen en wil je weten of dit een verstandige investering is? In dit artikel geven we onze mening over deze aandelen.

Laten we beginnen met de sterke punten van IOOF. Het bedrijf is een grote speler in de financiële sector en heeft een goede reputatie opgebouwd. IOOF biedt daarnaast een uitgebreid aanbod aan producten en diensten aan en heeft een solide financiële basis. Deze factoren kunnen bijdragen aan een stabiele groei van het bedrijf en dus aan een stijging van de aandelenkoers.

Toch zijn er ook risico’s verbonden aan het investeren in aandelen van IOOF. Zo is de financiële sector sterk gereguleerd en is IOOF gevoelig voor veranderingen in wet- en regelgeving. Daarnaast is er veel concurrentie in de sector en moet IOOF blijven innoveren om haar positie te behouden.

Onze mening is dat het investeren in aandelen van IOOF een weloverwogen keuze moet zijn, waarbij je de risico’s goed in overweging neemt. Zorg dat je een goed beeld hebt van de financiële sector en de concurrentie en houd rekening met mogelijke veranderingen in wet- en regelgeving. Als je bereid bent om deze risico’s te nemen, kan het kopen van aandelen van IOOF een verstandige investering zijn voor de lange termijn.