Aandelen Itochu kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Itochu aandelen? Op deze pagina kan je direct Itochu aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Itochu. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Itochu raadplegen. Itochu is een aandeel uit Japan. Het aandeel wordt verhandeld in Yen aan de TYO. Het bedrijf is te vinden onder het symbool 8001.TY.

Waar kan je Itochu aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Itochu kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Itochu?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Itochu. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Itochu?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Itochu? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Itochu

Sterke punten Itochu:

 • Diversificatie van activiteiten: Itochu heeft diverse activiteiten in verschillende sectoren, waaronder handel, logistiek, energie, metalen, mineralen en meer, wat kan bijdragen aan diversificatie van risico’s en groeimogelijkheden.
 • Wereldwijde aanwezigheid: Itochu is actief op wereldwijde markten en heeft een sterke aanwezigheid in verschillende regio’s, wat kan bijdragen aan internationale groei en marktkansen.
 • Gevestigde merken en relaties: Itochu heeft gevestigde merken en lange-termijnrelaties met klanten en leveranciers, wat kan bijdragen aan klantenloyaliteit en concurrentievoordeel.
 • Focus op duurzaamheid: Itochu heeft een focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, wat kan bijdragen aan positieve merkwaarde en aantrekkelijkheid voor beleggers en klanten.

Zwakke punten Itochu:

 • Blootstelling aan internationale risico’s: Itochu opereert op internationale markten en is blootgesteld aan verschillende risico’s, zoals politieke, economische en valutarisico’s, wat van invloed kan zijn op de financiële prestaties.
 • Concurrentie in de handelssector: Itochu opereert in een competitieve handelssector, waarin andere grote spelers actief zijn, wat kan leiden tot druk op de winstgevendheid en marktpositie.
 • Volatiliteit in grondstoffenprijzen: Itochu is blootgesteld aan de volatiliteit in grondstoffenprijzen, zoals olie, metalen, en landbouwproducten, wat van invloed kan zijn op de financiële prestaties.
 • Regulatoire en handelsrisico’s: Itochu is onderhevig aan regulatoire en handelsrisico’s, zoals veranderende handelsbeleid, douanebeperkingen en andere handelsbelemmeringen, wat van invloed kan zijn op de zakelijke activiteiten en resultaten.

Over Itochu

Itochu is met het hoofdkantoor gevestigd in Umeda, Tokio. In Japan geldt het als een van de grootste sogo-shosta, een algemene handelsmaatschappij. De aandelen van Itochu staan als TYO genoteerd aan de Nasdaq. FamilyMart is een bekende dochter van het bedrijf.

Itochu is bijzonder omdat het een van de weinige algemene handelsmaatschappijen is die de niet afstamt van de bekende Zaibatsu groepen. De groei is bewerkstelligd door de kracht van de eigen activiteiten op het gebied van textiel en andere succesvolle bedrijfsactiviteiten in China. Momenteel heef het zes divisies en is het gespecialiseerd in onder meer textiel, metalen, mineralen, voedsel, machines, energie, chemicaliën en ook ICT. Het bedrijf was al eens opgenomen in de Fortune Global 500.

aandeel itochu kopen

Wel of niet aandelen Itochu kopen?

Ben je aan het overwegen om aandelen van Itochu te kopen? We zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje. Itochu is een groot Japans handels- en investeringsbedrijf dat actief is in verschillende sectoren, zoals energie, grondstoffen, voedsel, textiel en meer.

Een voordeel van beleggen in aandelen van Itochu is dat het een diversificatie kan bieden in je beleggingsportefeuille. Het bedrijf heeft wereldwijd een breed scala aan activiteiten en kan profiteren van verschillende markten en sectoren. Ze hebben ook een solide financiële positie en een lange geschiedenis van zakelijk succes.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan beleggen in aandelen van Itochu. Het bedrijf opereert in verschillende markten en kan worden beïnvloed door geopolitieke en economische factoren, evenals wisselkoersschommelingen. Bovendien kan de prestatie van het bedrijf afhangen van de prestatie van de specifieke sectoren waarin het actief is.

Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de financiële gezondheid en toekomstperspectieven van Itochu voordat je besluit om aandelen te kopen. Het kan verstandig zijn om professioneel advies in te winnen en je beleggingsrisico’s goed te beheren. Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee, dus zorg ervoor dat je een weloverwogen beslissing neemt die past bij jouw beleggingsdoelen en risicobereidheid.