Aandelen Johnson Matthey kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Johnson Matthey aandelen? Op deze pagina kan je direct Johnson Matthey aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Johnson Matthey. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Johnson Matthey raadplegen. Johnson Matthey is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool JMAT-L.

Waar kan je Johnson Matthey aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Johnson Matthey kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Johnson Matthey?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Johnson Matthey. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Johnson Matthey?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Johnson Matthey? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Johnson Matthey is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Johnson Matthey.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Johnson Matthey

Sterke punten:

  • Innovatief bedrijf: Johnson Matthey heeft een reputatie als innovatief bedrijf en heeft verschillende patenten op zijn naam staan.
  • Diversiteit van inkomsten: Het bedrijf heeft diverse inkomstenstromen, wat het minder kwetsbaar maakt voor schommelingen in specifieke sectoren.
  • Focus op duurzaamheid: Johnson Matthey richt zich op het ontwikkelen van duurzame technologieën en producten, wat steeds belangrijker wordt in de huidige maatschappij.

Zwakke punten:

  • Blootstelling aan de auto-industrie: Een groot deel van de omzet van Johnson Matthey komt uit de auto-industrie, wat het bedrijf kwetsbaar maakt voor schommelingen in deze sector.
  • Gevoeligheid voor grondstofprijzen: Johnson Matthey gebruikt edelmetalen als grondstoffen en is daarom gevoelig voor schommelingen in de prijzen van deze grondstoffen.
  • Concurrentie: Het bedrijf opereert in een competitieve markt en heeft te maken met concurrentie van andere grote spelers in de industrie.

Over Johnson Matthey

Johnson Matthey is een Britse multinational die zich toegelegd heeft op chemicaliën en duurzame technologieën. De aandelen worden op de beurs in Londen verhandeld onder de aanduiding JMAT en het bedrijf heette in eerste instantie overigens Percival Norton Johnson. Tracerco is wel de meest bekende dochteronderneming van Johnson Matthey.

Grondlegger van het bedrijf was MacForlan Smith, die in 1817 als goudonderzoeker begon. In 1851 kwam George Matthey hem ondersteunen en toen veranderde de naam ook in de huidige naam.  Johnson Matthey is ook een Fortune 100 ondernemer overigens.

aandeel johnson matthey kopen

Wel of niet aandelen Johnson Matthey kopen?

Johnson Matthey is een Brits bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van duurzame technologieën en producten. Het bedrijf heeft een sterke reputatie als innovatief bedrijf en heeft diverse patenten op zijn naam staan. Daarnaast heeft Johnson Matthey diverse inkomstenstromen, wat het minder kwetsbaar maakt voor schommelingen in specifieke sectoren. Het bedrijf richt zich ook op duurzaamheid, wat steeds belangrijker wordt in de huidige maatschappij.

Echter, het bedrijf is ook blootgesteld aan de auto-industrie, wat het kwetsbaar maakt voor schommelingen in deze sector. Daarnaast is het bedrijf gevoelig voor schommelingen in de prijzen van edelmetalen, die het gebruikt als grondstoffen. Ook heeft Johnson Matthey te maken met concurrentie van andere grote spelers in de industrie.

Al met al heeft Johnson Matthey sterke punten, maar ook enkele zwakke punten. Het is aan de belegger om te beslissen of de sterke punten opwegen tegen de zwakke punten en of het bedrijf past binnen zijn of haar beleggingsportefeuille. Het is altijd verstandig om goed onderzoek te doen naar het bedrijf en de industrie voordat je besluit om aandelen te kopen.