Aandelen Komatsu kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Komatsu aandelen? Op deze pagina kan je direct Komatsu aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Komatsu. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Komatsu raadplegen. Komatsu is een aandeel uit Japan. Het aandeel wordt verhandeld in Yen aan de TYO. Het bedrijf is te vinden onder het symbool 6301.TY.

Waar kan je Komatsu aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Komatsu kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Komatsu?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Komatsu. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Komatsu?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Komatsu? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Komatsu

Sterke punten:

 • Wereldleider in bouw- en mijnbouwmachines: Komatsu is een van de grootste producenten van bouw- en mijnbouwmachines ter wereld en heeft een sterke reputatie opgebouwd in deze sector.
 • Innovatie: Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van innovatie en investeert continu in onderzoek en ontwikkeling om de nieuwste technologieën te gebruiken in zijn machines.
 • Financiële gezondheid: Komatsu heeft een sterke balans en is in staat om te investeren in groei en overnames.
 • Diversificatie: Het bedrijf is niet alleen actief in bouw- en mijnbouwmachines, maar heeft ook belangen in andere sectoren, zoals defensie, energie en elektronica.

Zwakke punten:

 • Afhankelijkheid van de Chinese markt: Komatsu is sterk afhankelijk van de Chinese markt voor zijn omzet, wat kan leiden tot volatiliteit in de prestaties van het bedrijf als gevolg van de economische en politieke situatie in China.
 • Cyclische industrie: De bouw- en mijnbouwindustrieën zijn sterk cyclisch en afhankelijk van de wereldwijde economische omstandigheden, wat kan leiden tot volatiliteit in de prestaties van Komatsu.
 • Toenemende concurrentie: Komatsu heeft te maken met toenemende concurrentie in de markten waarin het actief is, met name van Chinese bedrijven die lagere prijzen kunnen bieden.

Over Komatsu

Komatsu produceert boormachines en doet dat goed, want het merk heeft wereldwijde bekendheid. Het bedrijf werd gesticht in 1921 in het gelijknamige Japanse Komatsu. Komatsu heeft in het Belgische Vilvoorde de Europese vestiging. Daar is ook het magazijn voor wisselstukken voor specifiek Europa, Afrika en het Midden Oosten gevestigd overigens.

In Japan is het hoofdkantoor gevestigd in Tokio. Met Joy Global, Komatsu Forest AB heeft het enkele belangrijke dochters. In de eerste jaren was Komatsu vooral producent van onderdelen van bouwmachines en van mijnvoorwerpen en dan specifiek voor gebruik in huis.

aandee komatsu kopen

Wel of niet aandelen Komatsu kopen?

Ben je aan het overwegen om te investeren in aandelen van Komatsu, een van de grootste fabrikanten van bouw- en mijnbouwmachines ter wereld? In dit artikel delen we enkele punten om te overwegen bij het maken van je beslissing.

Een van de sterke punten van Komatsu is de reputatie en bekendheid van het merk. Het is een wereldwijd erkend bedrijf met een lange geschiedenis en een breed scala aan producten in de bouw- en mijnbouwindustrie. Daarnaast heeft Komatsu een sterk wereldwijd netwerk van klanten en distributiekanalen, wat kan bijdragen aan de potentiële groei van het bedrijf.

Een ander positief punt is de groeiende vraag naar bouw- en mijnbouwmachines in opkomende markten, zoals China en India. Komatsu heeft een sterke aanwezigheid in deze markten en kan profiteren van de stijgende vraag naar infrastructuur en mijnbouwactiviteiten.

Aan de andere kant is het belangrijk om rekening te houden met de concurrentie in de industrie. De markt voor bouw- en mijnbouwmachines is competitief, met andere grote spelers zoals Caterpillar en Volvo. Daarnaast is de industrie gevoelig voor economische schommelingen en kan de vraag naar machines afnemen tijdens economische neergang.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de financiële gezondheid van Komatsu, zoals de huidige winstgevendheid, schuldenlast en cashflow. Dit kan van invloed zijn op de waarde van de aandelen en het potentiële rendement op je investering.

Al met al kan het kopen van aandelen van Komatsu een aantrekkelijke optie zijn voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de bouw- en mijnbouwsector en de potentiële groeikansen in opkomende markten. Echter, het brengt ook risico’s met zich mee en het is belangrijk om goed onderzoek te doen en zorgvuldig te overwegen voordat je besluit te investeren.