Aandelen Korian kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Korian aandelen? Op deze pagina kan je direct Korian aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Korian. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Korian raadplegen. Korian is een aandeel uit Frankrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Euronext Parijs. Het bedrijf is te vinden onder het symbool KORI.PA.

Waar kan je Korian aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Korian kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in aandelen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Korian?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Korian. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Korian?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Korian? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Korian is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Korian.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Korian

Sterke punten:

 • Leidende positie in de Europese markt voor zorgdiensten voor ouderen
 • Diversificatie van diensten, waaronder verpleging, thuiszorg en assistentiewoningen
 • Demografische groeitrend van vergrijzing in Europa biedt kansen voor groei
 • Financiële gezondheid met een solide balans en stabiele inkomsten uit langlopende contracten

Zwakke punten:

 • Regelgevingsrisico’s vanwege de afhankelijkheid van overheidsfinanciering voor zorgdiensten
 • Concurrentiedruk van andere spelers in de markt voor zorgdiensten voor ouderen
 • Valutarisico vanwege de internationale aanwezigheid van het bedrijf en de blootstelling aan verschillende valuta’s
 • Pandemiegerelateerde onzekerheid kan een negatief effect hebben op de vraag naar zorgdiensten en de operationele kosten verhogen

Over Korian

Korian is een specialist uit Frankrijk in de verpleegkundige zorg voor ouderen. Korian heeft ondertussen verpleeghuizen in zes verschillende Europese landen en de aandelen van het bedrijf worden as Kori verhandeld op de Euronext Parijs aandelenbeurs.  Het hoofdkantoor van het bedrijf vind je in de Franse hoofdstad Parijs.

Bekende dochters van Korian zijn 5 Sante Sai Senior en Living Group NV. De al eerder genoemde en meer dan uitstekend geoutilleerde verzorgingshuizen van Koriander vind je overigens in de Europese landen Frankrijk, Duitsland, België, Italië, Spanje en zeker ook in Nederland.

aandeel korian kopen

Wel of niet aandelen Korian kopen?

Als je geïnteresseerd bent in het investeren in aandelen, dan is het begrijpelijk dat je overweegt om aandelen Korian te kopen. Maar is het een verstandige investering?

Laten we beginnen met de positieve kanten van Korian. Ten eerste heeft het bedrijf een leidende positie in de Europese markt voor zorgdiensten voor ouderen. Dit betekent dat er een grote vraag is naar hun diensten en dat ze goed gepositioneerd zijn om te profiteren van de demografische groeitrend van vergrijzing in Europa.

Daarnaast heeft Korian een gediversifieerd aanbod van diensten, waaronder verpleging, thuiszorg en assistentiewoningen. Dit biedt het bedrijf meer stabiliteit en flexibiliteit dan bedrijven die zich richten op slechts één aspect van de zorgsector.

Maar er zijn ook risico’s verbonden aan het investeren in Korian. Het bedrijf is afhankelijk van overheidsfinanciering voor zorgdiensten, wat kan leiden tot regelgevingsrisico’s. Daarnaast is er concurrentiedruk van andere spelers in de markt voor zorgdiensten voor ouderen en is er valutarisico vanwege de internationale aanwezigheid van het bedrijf.

Bovendien is er de pandemiegerelateerde onzekerheid, die een negatief effect kan hebben op de vraag naar zorgdiensten en de operationele kosten kan verhogen.

Al met al zijn er zowel sterke als zwakke punten van Korian als investering. Het is belangrijk om de risico’s en kansen te wegen voordat je beslist of je aandelen Korian wilt kopen. Raadpleeg altijd een financieel adviseur voordat je een investeringsbeslissing neemt.