Aandelen LafargeHolcim kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in LafargeHolcim aandelen? Op deze pagina kan je direct LafargeHolcim aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in LafargeHolcim. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel LafargeHolcim raadplegen. LafargeHolcim is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool LHN.VX.

Waar kan je LafargeHolcim aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel LafargeHolcim kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel LafargeHolcim?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel LafargeHolcim. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in LafargeHolcim?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van LafargeHolcim? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in LafargeHolcim is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in LafargeHolcim.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse LafargeHolcim

Sterke punten:

  • Wereldwijde aanwezigheid: LafargeHolcim is een van de grootste cementproducenten ter wereld en heeft een sterke aanwezigheid in verschillende regio’s, waaronder Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika.
  • Diversificatie van activiteiten: Het bedrijf is betrokken bij verschillende activiteiten binnen de bouwindustrie, zoals cement, beton en andere bouwmaterialen. Dit zorgt voor een gediversifieerde inkomstenstroom.
  • Innovatie: LafargeHolcim investeert in innovatie en duurzaamheid, waardoor het bedrijf beter in staat is om in te spelen op veranderingen in de markt en toekomstige groei mogelijk te maken.

Zwakke punten:

  • Gevoeligheid voor economische schommelingen: De bouwsector is sterk afhankelijk van de economische situatie en de vraag naar bouwmaterialen kan afnemen in economisch moeilijke tijden.
  • Concurrentie: LafargeHolcim heeft te maken met sterke concurrentie in de bouwsector, wat kan leiden tot prijsdruk en lagere marges.
  • Regelgeving en milieu: De productie van cement en andere bouwmaterialen gaat gepaard met milieu- en regelgevingskwesties, zoals uitstoot van broeikasgassen en de winning van grondstoffen. Dit kan leiden tot hogere kosten en reputatierisico’s.

Over LafargeHolcim

LafargeHolcim is een zeer bekende Zwitserse multinational en erkend producent van bouwmaterialen. Het is actief in ruim zeventig landen en de aandelen worden op onder meer de Zwitserse beurs verhandeld als LHN. De onderneming is actief vanaf 2015 en bekende dochters zijn Lafarge Ambuja Cement, Holcim en ook ACC.

De activiteiten van de Zwitserse gigant in bouwmaterialen kunnen onderverdeeld worden in cement, aggregaten en startklaar beton net als producten en oplossingen waaronder bijvoorbeeld prefab beton, asfalt, mortel en bouwoplossingen. Het bedrijf kreeg vorm na een fusie tussen Lafarge en Holcim.

aandeel lafargeHolcim kopen

Wel of niet aandelen LafargeHolcim kopen?

Overweeg je om te investeren in aandelen en denk je eraan om LafargeHolcim-aandelen te kopen? Dan is het belangrijk om de sterke en zwakke punten van het bedrijf te overwegen voordat je een beslissing neemt.

Een van de sterke punten van LafargeHolcim is de wereldwijde aanwezigheid in de bouwindustrie. Het bedrijf produceert niet alleen cement, maar ook andere bouwmaterialen, waardoor het een gediversifieerde inkomstenstroom heeft. Bovendien is het bedrijf bezig met innovatie en duurzaamheid, wat kan bijdragen aan toekomstige groei.

Aan de andere kant heeft LafargeHolcim ook zwakke punten, zoals de gevoeligheid voor economische schommelingen en de concurrentie in de bouwsector. Ook zijn er milieu- en regelgevingskwesties die gepaard gaan met de productie van bouwmaterialen.

Het is daarom belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen en je goed te laten informeren voordat je besluit om aandelen van LafargeHolcim te kopen. Het kan helpen om financiële rapporten te bekijken, nieuws over het bedrijf te volgen en advies in te winnen bij een financieel adviseur.

In het algemeen kan het kopen van LafargeHolcim-aandelen een goede investering zijn, maar het is belangrijk om zowel de sterke als zwakke punten van het bedrijf in overweging te nemen voordat je een beslissing neemt.