Aandelen LEG kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in LEG aandelen? Op deze pagina kan je direct LEG aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in LEG. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel LEG raadplegen. LEG is een aandeel uit Duitsland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Frankfurt Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool LEG.DE.

Waar kan je LEG aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel LEG kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel LEG?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel LEG. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in LEG?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van LEG? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in LEG is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in LEG.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse LEG Stocks

Sterke punten:

  • Stabiele inkomsten: LEG heeft een solide inkomstenstroom die voortkomt uit de huurinkomsten van zijn vastgoedportefeuille, waardoor het minder gevoelig is voor schommelingen op de vastgoedmarkt.
  • Geografische diversificatie: LEG heeft een gevarieerde vastgoedportefeuille die zich uitstrekt over verschillende regio’s in Duitsland, waardoor het bedrijf minder risico loopt door regionale economische schokken.
  • Focus op duurzaamheid: LEG streeft ernaar om duurzaamheid te integreren in zijn bedrijfsvoering en vastgoedontwikkeling, waardoor het bedrijf aantrekkelijker wordt voor investeerders die zich richten op ESG (environmental, social, governance) factoren.

Zwakke punten:

  • Concurrentie in de sector: LEG opereert in een competitieve vastgoedmarkt en moet opboksen tegen andere vastgoedbedrijven die soortgelijke activiteiten uitvoeren.
  • Regelgevingsrisico’s: Veranderingen in de vastgoedregelgeving kunnen van invloed zijn op de activiteiten van LEG en het rendement van het bedrijf beïnvloeden.
  • Afhankelijkheid van de Duitse economie: Aangezien LEG zich voornamelijk richt op de Duitse vastgoedmarkt, is het bedrijf afhankelijk van de economische groei en stabiliteit in Duitsland.

Over LEG

Leg Immobilien is een bekende Duitse vastgoedmaatschappij. Het bedrijf is vanaf 2016 ondereel van de MDAX-index en behoort eveneens bij de Duitse midkap bedrijven. De onderneming is opgericht als woningaanbieder en is specifiek actief in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Het bedrijf werd overigens in 1970 opgericht.
 
Bekende dochteronderneming van LEG is TechnikServicePlus GmbH. LEG heeft rond de 130.000 objecten in eigendom en is nog steeds groeiende.Niet voor niets probeerde Deutsche Wohnen onlangs nog om LEG over te nemen. LEG ging echter liever op eigen benen verder.

aandeel leg kopen

Wel of niet aandelen LEG kopen?

Als je overweegt om te investeren in LEG-aandelen, is het belangrijk om de sterke en zwakke punten van het bedrijf in overweging te nemen. Enerzijds heeft LEG een stabiele inkomstenstroom dankzij de huurinkomsten van zijn gevarieerde vastgoedportefeuille en streeft het bedrijf naar duurzaamheid in zijn bedrijfsvoering. Anderzijds opereert LEG in een competitieve markt en is het afhankelijk van de Duitse economie, wat bepaalde risico’s met zich meebrengt.

Als je bereid bent om deze risico’s te nemen en te geloven in de lange termijn groeiperspectieven van het bedrijf, kan het kopen van LEG-aandelen een goede keuze zijn. Het bedrijf heeft een track record van stabiele prestaties en biedt een aantrekkelijk dividendrendement voor investeerders.

Aan de andere kant, als je op zoek bent naar een meer veilige investering en minder risico wilt nemen, dan zijn er wellicht andere opties die beter bij jouw investeringsprofiel passen. Het is belangrijk om jouw eigen beleggingsdoelen en risicotolerantie te overwegen voordat je beslist om te investeren in LEG-aandelen of een ander aandeel.