Aandelen Legrand kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Legrand aandelen? Op deze pagina kan je direct Legrand aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Legrand. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Legrand raadplegen. Legrand is een aandeel uit Frankrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Euronext Parijs. Het bedrijf is te vinden onder het symbool LR.PA.

Waar kan je Legrand aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Legrand kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Legrand?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Legrand. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Legrand?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Legrand? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Legrand is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Legrand.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Legrand

Sterke punten

  • Diversificatie van producten: Legrand biedt een breed scala aan elektrische en digitale infrastructuurproducten, waardoor het bedrijf in verschillende marktsegmenten kan opereren.
  • Internationale aanwezigheid: Met vestigingen in meer dan 90 landen heeft Legrand een sterke wereldwijde aanwezigheid, wat het bedrijf in staat stelt om te profiteren van kansen in verschillende geografische gebieden.
  • Focus op innovatie: Legrand investeert sterk in onderzoek en ontwikkeling om producten te ontwikkelen die voldoen aan de veranderende behoeften van klanten en trends in de markt.

Zwakke punten

  • Gevoeligheid voor economische omstandigheden: De prestaties van Legrand zijn afhankelijk van de economische omstandigheden, met name in Europa en de Verenigde Staten, wat een potentieel risico kan zijn voor het bedrijf.
  • Concurrentie: Legrand concurreert in een competitieve markt met andere bedrijven die vergelijkbare producten en diensten aanbieden, wat druk kan uitoefenen op de prestaties van het bedrijf.
  • Regelgevingsrisico’s: Legrand is onderworpen aan wet- en regelgeving in verschillende landen waar het actief is, wat extra kosten en risico’s met zich mee kan brengen voor het bedrijf.

Over Legrand

Le Grand is een grote Franse industriële groep dat al van oudsher in Limoges gevestigd is, in de regio Limousin. Le Grand geldt als een van de grootste zo niet de grootste wereldwijde producent van schakelaars en stopcontacten. Het heeft zo rond de twintig procent van de wereldmarkt in kabelbeheer in handen. En dat in een wereld die bol staat van de concurrentie.
 
Het Franse bedrijf staat er wereldwijd goed op, want de onderneming haalt driekwart van de omzet buiten Frankrijk. Le Grand is al actief van 1860 en Le Grand heef bekende dochterondernemingen als Netatmo, Rarriton en Ortranics.

aandeel legrand kopen

Wel of niet aandelen Legrand kopen?

Ben je van plan om te investeren in aandelen en denk je aan Legrand? Voordat je je geld investeert, is het belangrijk om de voor- en nadelen van dit bedrijf te overwegen.

Een groot voordeel van Legrand is dat het bedrijf een breed scala aan elektrische en digitale infrastructuurproducten biedt, waardoor het in verschillende marktsegmenten kan opereren. Bovendien heeft Legrand een sterke internationale aanwezigheid, wat het bedrijf in staat stelt om te profiteren van kansen in verschillende geografische gebieden.

Toch zijn er ook enkele nadelen. Zo is de prestatie van Legrand afhankelijk van de economische omstandigheden in Europa en de Verenigde Staten. Daarnaast concurreert Legrand in een competitieve markt met andere bedrijven die vergelijkbare producten en diensten aanbieden.

Al met al kan het kopen van aandelen van Legrand een goede investering zijn als je op zoek bent naar een bedrijf dat actief is in de elektrische en digitale infrastructuurmarkt. Maar net als bij elke investering is het belangrijk om goed onderzoek te doen en alle voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen voordat je besluit om in te stappen.