Aandelen Liberty Global kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Liberty Global aandelen? Op deze pagina kan je direct Liberty Global aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Liberty Global. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Liberty Global raadplegen. Liberty Global is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NasdaqGS. Het bedrijf is te vinden onder het symbool LBTYA.

Waar kan je Liberty Global aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Liberty Global kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Liberty Global?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Liberty Global. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Liberty Global?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Liberty Global? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Liberty Global

Sterke punten Liberty Global

 • Globale aanwezigheid: Liberty Global is een wereldwijd opererend bedrijf met een sterke aanwezigheid in verschillende landen, waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zwitserland.
 • Gevarieerde diensten: Het bedrijf biedt een breed scala aan diensten, waaronder internet, televisie en telefonie, waardoor ze kunnen profiteren van diverse inkomstenstromen.
 • Technologische innovatie: Liberty Global is voortdurend bezig met het verbeteren en innoveren van hun diensten, waardoor ze kunnen voldoen aan de veranderende behoeften van de consumenten.
 • Financiële stabiliteit: Het bedrijf heeft een solide financiële basis en een goede reputatie in de markt, wat vertrouwen geeft aan investeerders.
 • Contentaanbod: Liberty Global heeft toegang tot een breed scala aan content, waaronder sport, films en series, wat aantrekkelijk is voor klanten en hen kan binden aan het platform.

Zwakke punten Liberty Global

 • Concurrentie: Het bedrijf opereert in een zeer competitieve markt, waarin ze moeten concurreren met andere telecom- en mediabedrijven. Dit kan invloed hebben op hun marktaandeel en winstgevendheid.
 • Regelgevingsrisico’s: Als internationaal bedrijf wordt Liberty Global geconfronteerd met verschillende regelgevingen in de landen waarin ze actief zijn. Veranderingen in regelgeving kunnen impact hebben op hun activiteiten en kosten met zich meebrengen.
 • Technologische veranderingen: De telecom- en mediabranche is onderhevig aan snelle technologische veranderingen. Liberty Global moet continu investeren in nieuwe technologieën om concurrerend te blijven, wat hoge kosten met zich mee kan brengen.
 • Valutarisico: Aangezien Liberty Global in verschillende landen opereert, zijn ze blootgesteld aan valutaschommelingen, wat een negatieve impact kan hebben op hun financiële resultaten.
 • Klantbehoud: Het aantrekken en behouden van klanten kan een uitdaging zijn in een concurrerende markt. Liberty Global moet blijven investeren in klanttevredenheid en -loyaliteit om churn te verminderen.

Over Liberty Global

Liberty Global is een telecommunicatieonderneming met het hoofdkantoor gevestigd in Londen, Engeland, en ook in Amsterdam en Denver. Het bedrijf ontstond in 2005 toen de internationale divisie van Liberty Media en United GlobalCom. Liberty Global staat als LBTYA genoteerd op de Nasdaq.

Bekende dochterondernemingen van Liberty Global zijn Virgin Media, Telenet en ook UPC Cablecom. De onderneming is actief in meer dan dertig landen en staat als zeer innovatief bekend. In juni 2015 fuseerde Liberty Global met Vodafone. Weer later voegde ook Ziggo zich nog eens bij deze samenwerking.

Liberty Global

Wel of niet aandelen Liberty Global kopen?

Je hebt vast wel eens gehoord van Liberty Global, het wereldwijde mediabedrijf dat actief is in de telecomsector. Misschien overweeg je om aandelen van dit bedrijf te kopen, maar twijfel je nog. In dit artikel zullen we de voor- en nadelen bespreken, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Een van de voordelen van het kopen van aandelen van Liberty Global is het potentieel voor groei. Het bedrijf heeft een sterke positie in de markt en is actief in verschillende landen. Dit biedt mogelijkheden voor uitbreiding en het vergroten van de winst. Bovendien heeft Liberty Global een solide financiële basis, wat vertrouwen geeft aan investeerders.

Aan de andere kant zijn er ook nadelen om rekening mee te houden. De telecomsector is competitief en onderhevig aan snelle veranderingen. Dit kan invloed hebben op de prestaties van Liberty Global. Daarnaast kunnen externe factoren zoals regelgeving en technologische ontwikkelingen ook een rol spelen.

Uiteindelijk hangt de beslissing om aandelen Liberty Global te kopen af van jouw persoonlijke financiële doelen en risicobereidheid. Het is altijd verstandig om goed onderzoek te doen en advies in te winnen bij een financieel expert voordat je investeert in aandelen.

Onthoud dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt, en dat spreiding van je beleggingen over verschillende bedrijven en sectoren belangrijk is. Het is verstandig om je beleggingsportefeuille regelmatig te evalueren en aan te passen indien nodig.

Kortom, het kopen van aandelen Liberty Global kan een interessante mogelijkheid zijn, maar het is belangrijk om alle factoren zorgvuldig af te wegen voordat je een beslissing neemt.