Aandelen Lonza kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Lonza aandelen? Op deze pagina kan je direct Lonza aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Lonza. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Lonza raadplegen. Lonza is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool LONN.VX.

Waar kan je Lonza aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Lonza kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Lonza?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Lonza. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Lonza?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Lonza? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Lonza is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Lonza.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Lonza

Sterke punten:

  • Specialisatie: Lonza is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van innovatieve biologische en chemische producten voor de farmaceutische en gezondheidszorgsector.
  • R&D-pijplijn: Het bedrijf heeft een sterke R&D-pijplijn en investeert continu in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten.
  • Divers portfolio: Lonza heeft een divers portfolio van producten en diensten, waaronder biologische geneesmiddelen, diagnostische testkits en cel- en gentherapieën.
  • Wereldwijde aanwezigheid: Lonza is wereldwijd actief en heeft vestigingen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Latijns-Amerika.

Zwakke punten:

  • Regelgeving: De farmaceutische en biotech sector is sterk afhankelijk van regelgeving en een verandering in de regelgeving of het niet verkrijgen van goedkeuringen voor producten kan een grote impact hebben op de prestaties van het bedrijf.
  • Concurrentie: Er is altijd een zekere mate van concurrentie in de sector, waardoor het voor Lonza uitdagend kan zijn om marktaandeel te behouden of te vergroten.

Over Lonza

Lonza is een bekende Zwitserse multinational en gespecialiseerd in chemie en biotechnologie. Het hoofdkwartier vind je in het Zwitserse Basel terwijl het daarnaast grote vestigingen heeft in Europa, Noord Amerika en ook in Zuid Azië. Lonza werd eind negentiende eeuw opgericht en de aandelen worden als LONN verhandeld op de Zwitserse beurs.

De specialist in onder andere chemie en biotechnologie werd in 1897 opgericht in Gampel en bekende dochterondernemingen zijn zeker Casugel en Arch Chemicals. De onderneming biedt met name productontwikkelingsdiensten, dit aan met name de farmaceutische en biologische industrieën.

aandeel lonza kopen

Wel of niet aandelen Lonza kopen?

Als je op zoek bent naar aandelen om in te investeren, kan het verleidelijk zijn om te kijken naar bedrijven die actief zijn in de farmaceutische en biotech industrie. Lonza is zo’n bedrijf en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van innovatieve biologische en chemische producten voor de farmaceutische en gezondheidszorgsector.

Lonza heeft in de afgelopen jaren sterke prestaties laten zien en lijkt goed gepositioneerd te zijn voor toekomstige groei. Het bedrijf heeft een sterke R&D-pijplijn en een divers portfolio van producten en diensten.

Maar zoals bij elke investering zijn er ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen van Lonza. Zo is de farmaceutische en biotech sector sterk afhankelijk van regelgeving en kan een verandering in de regelgeving of het niet verkrijgen van goedkeuringen voor producten een grote impact hebben op de prestaties van het bedrijf. Daarnaast is er altijd een zekere mate van concurrentie in de sector.

Al met al kan het kopen van aandelen van Lonza een goede optie zijn voor degenen die bereid zijn om risico’s te nemen en te geloven in de groeipotentie van het bedrijf. Het is echter altijd belangrijk om grondig onderzoek te doen en advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat je een investering doet.