Aandelen LyondellBasell Industries kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in LyondellBasell Industries aandelen? Op deze pagina kan je direct LyondellBasell Industries aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in LyondellBasell Industries. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel LyondellBasell Industries raadplegen. LyondellBasell Industries is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in Dollar aan de NYSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool LYB.

Waar kan je LyondellBasell Industries aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel LyondellBasell Industries kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je beleggen in aandelen & ETF's. Je kunt je kapitaal verliezen.
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel LyondellBasell Industries?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel LyondellBasell Industries. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in LyondellBasell Industries?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van LyondellBasell Industries? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse LyondellBasell Industries

Sterke punten:

  • Leidende positie: LyondellBasell is een van ’s werelds grootste producenten van polyolefinen en polypropyleen, en heeft een sterke marktpositie op het gebied van petrochemie en raffinage.
  • Diversificatie: Het bedrijf is actief in verschillende segmenten, waaronder polymeren, chemicaliën, brandstoffen en technologieën, waardoor het minder afhankelijk is van één product of marktsegment.
  • Solide financiële positie: Het bedrijf heeft een solide balans en genereert sterke kasstromen, wat de basis vormt voor toekomstige investeringen en dividenduitkeringen.

Zwakke punten:

  • Cyclusgevoeligheid: De petrochemische en raffinage-industrie is gevoelig voor economische cycli en de prestaties van LyondellBasell zijn sterk afhankelijk van de vraag en prijsontwikkeling in deze industrieën.
  • Regelgevingsrisico’s: Het bedrijf moet voldoen aan strenge regelgeving en richtlijnen, wat kan leiden tot aanzienlijke kosten en vertragingen in projecten.
  • Concurrentie: LyondellBasell opereert in een zeer competitieve markt, met sterke concurrentie van zowel gevestigde spelers als nieuwe toetreders.

Over LyondellBasell Industries

LyondellBasell Industries staat vooral bekend als een zeer succesvol openbaar multinationaal chemisch bedrijf. De roots van de onderneming liggen in zowel Amerika als in Europa. Vestigingsland van dit internationale bedrijf is Nederland. Daarnaast heeft het een kantoor in Amerika, in Houston, Texas om precies te zijn. Ook houdt het kantoor in het Engelse Londen.

De aandelen van LyondellBasell worden als LYB verhandeld op de New York Stock Exchange. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam en de onderneming is opgericht in december 2007. In A. Schulman heeft het een bekende dochter.

aandeel lyondellbasell industries kopen

Wel of niet aandelen LyondellBasell Industries kopen?

LyondellBasell Industries is een toonaangevende onderneming in de petrochemische industrie en produceert een breed scala aan producten, zoals kunststoffen, chemicaliën en brandstoffen. Als je geïnteresseerd bent om aandelen te kopen in deze onderneming, zijn er een aantal zaken die je moet overwegen voordat je een beslissing maakt.

Ten eerste, het is belangrijk om te weten dat de aandelenkoers van LyondellBasell Industries volatiel kan zijn, omdat de prijzen van grondstoffen, zoals olie en gas, sterk kunnen schommelen. Daarom kan het kopen van aandelen in deze onderneming riskant zijn.

Ten tweede, LyondellBasell Industries heeft een sterke positie in de petrochemische industrie en heeft een gevarieerd productaanbod. Dit kan het bedrijf helpen om op lange termijn te blijven groeien en winstgevend te blijven.

Als je besluit om aandelen te kopen in LyondellBasell Industries, is het belangrijk om het bedrijf en de markt zorgvuldig te volgen. Het kan handig zijn om een professionele adviseur te raadplegen om te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Kortom, het kopen van aandelen in LyondellBasell Industries kan een potentiële kans zijn om te investeren in een toonaangevende onderneming in de petrochemische industrie. Echter, het is belangrijk om de risico’s te begrijpen en zorgvuldig onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt.