Aandelen mBank kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in MBank aandelen? Op deze pagina kan je direct MBank aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in MBank. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel MBank raadplegen. MBank is een aandeel uit Polen. Het aandeel wordt verhandeld in Poolse Zloty aan de Warsaw Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool MBK:WSE.

Waar kan je MBank aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel MBank kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,15% met 25 PLN minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel MBank?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel MBank. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in MBank?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van MBank? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in MBank is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in MBank.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse mBank

Sterke punten mBank

 • Digitale focus: mBank is een digitale bank die zich richt op het leveren van online bankdiensten en -producten, wat hen een voorsprong geeft op traditionele banken.
 • Innovatie: De bank is gericht op innovatie en heeft in het verleden verschillende prijzen gewonnen voor hun innovatieve producten en diensten.
 • Efficiëntie: Door hun digitale focus en efficiënte bedrijfsmodel heeft mBank een van de laagste kosten-ratio’s in de sector.
 • Financiële stabiliteit: mBank heeft een sterke kapitaalpositie en heeft in het verleden consistente winstgroei laten zien.

Zwakke punten mBank

 • Concurrentie: De concurrentie op de Poolse bankenmarkt is hoog en er zijn veel spelers die strijden om marktaandeel.
 • Risico’s op leningen: Net als andere banken heeft mBank te maken met kredietrisico’s en de mogelijkheid dat leningen niet worden terugbetaald.
 • Regelgevingsdruk: De financiële sector in Polen wordt streng gereguleerd, wat kan leiden tot hogere kosten en beperkingen op het gebied van groei en winstgevendheid.
 • Rentegevoeligheid: mBank is gevoelig voor veranderingen in de rentetarieven, wat invloed kan hebben op de winstgevendheid van het bedrijf.

Over mBank

De mBank is een beursgenoteerde Poolse bank. Het hoofdkantoor vind je in Warschau. De mBank werd in 1986 opgericht door de BRE Bank. Pas in het jaar 2013 kreeg het mBank als officiële naam. De bank is actief in drie verschillende landen, Polen Tsjechië en Slowakije. mBank staat genoteerd in de WiG 20 aandelenindex.

Het Duitse Commertzbank is een van de belangrijkste aandeelhouders van de bank, de bank die de aandelen verhandelt onder de noemer MBK op de beurs in Warschau. Een van de bekendste dochterondernemingen van mBank is overigens Dom Maklerski mBanku.

aandeel mbank kopen

Wel of niet aandelen mBank kopen?

Als je op zoek bent naar een aantrekkelijke investering in de financiële sector, overweeg dan om te investeren in aandelen van mBank. Dit Poolse bedrijf is actief in de bankensector en heeft een sterke marktpositie in Polen en andere Europese landen.

Een van de voordelen van het kopen van aandelen in mBank is de groeiende populariteit van online bankieren. Steeds meer mensen maken gebruik van online bankieren, wat kan resulteren in meer inkomsten voor mBank. Daarnaast heeft het bedrijf een solide financiële positie en biedt het een breed scala aan financiële producten en diensten aan.

Toch zijn er ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen in mBank. Zo kan de toenemende concurrentie in de bankensector leiden tot een afname van de winst en de groei van het bedrijf. Daarnaast kunnen veranderingen in de wet- en regelgeving van invloed zijn op de activiteiten van mBank en de aandelenprijs beïnvloeden.

Als je overweegt om te investeren in aandelen van mBank, is het daarom belangrijk om de ontwikkelingen in de financiële sector goed te volgen en te begrijpen. Doe je eigen onderzoek en weeg de voor- en nadelen af voordat je een beslissing maakt.

Al met al kan het kopen van aandelen in mBank een goede investering zijn vanwege de groeiende populariteit van online bankieren en de solide financiële positie van het bedrijf. Maar het brengt ook enige risico’s met zich mee, zoals de toenemende concurrentie in de bankensector en veranderingen in de wet- en regelgeving. Weeg de voor- en nadelen goed af voordat je besluit om te investeren in aandelen van mBank.