Aandelen Medibank kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Medibank aandelen? Op deze pagina kan je direct Medibank aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Medibank. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Medibank raadplegen. Medibank is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool MPL.CHA.

Waar kan je Medibank aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Medibank kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Medibank?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Medibank. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Medibank?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Medibank? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Medibank is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Medibank.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Medibank

Sterke punten Medibank

 • Marktleider: Medibank is de grootste zorgverzekeraar van Australië.
 • Merkbekendheid: Het merk Medibank is bekend en vertrouwd bij veel Australiërs.
 • Diversificatie: Medibank heeft zich gediversifieerd in andere gezondheidsgerelateerde diensten, zoals medisch advies en reizen.
 • Efficiëntie: Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd door middel van efficiëntieverbeteringen.

Zwakke punten Medibank

 • Regulering: Medibank is onderhevig aan strikte regelgeving van de overheid, wat de winstgevendheid kan beperken.
 • Concurrentie: Er is veel concurrentie in de zorgverzekeringsmarkt in Australië, wat de winstgevendheid kan beïnvloeden.
 • Beleggersverwachtingen: Medibank heeft in het verleden niet altijd aan de verwachtingen van beleggers voldaan, wat het vertrouwen kan ondermijnen.

Over Medibank

Medibank is een particuliere zorgverzekeraar en geldt als de op twee na grootste zorgverzekeraar van Australië, achter Bupa. Medibank heeft 3,5 miljoen aangesloten leden. Op de Australian Securities Exchange worden de aandelen als  MPL verhandeld.

Docklands is een bekende dochteronderneming van Medibank, dat in 1997 werd opgericht. Bekende dochteronderneming is  AHM Health Insurance. Medibank was lange tijd in handen van de Australische regering. Medibank werd in 2014 echter geprivatiseerd.  Medibank zag het levenslicht in 1975 en werd opgericht door de regering, de Health Insurance Commission om precies te zijn.  Het werd ingezet om tegenwicht te bieden aan de commerciële partijen. 

aandeel medibank kopen

Wel of niet aandelen Medibank kopen?

Ben je op zoek naar aandelen om te kopen en vraag je je af of Medibank een goede investering is? Laten we eens kijken naar de sterke en zwakke punten van dit bedrijf.

Een van de sterke punten van Medibank is dat het de grootste zorgverzekeraar van Australië is. Het merk is bekend en vertrouwd bij veel Australiërs, en het bedrijf heeft zich gediversifieerd in andere gezondheidsgerelateerde diensten. Daarnaast heeft Medibank in de afgelopen jaren aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd door middel van efficiëntieverbeteringen.

Er zijn echter ook enkele zwakke punten. Medibank is onderhevig aan strikte regelgeving van de overheid, wat de winstgevendheid kan beperken. Daarnaast is er veel concurrentie in de zorgverzekeringsmarkt in Australië, wat de winstgevendheid kan beïnvloeden. Bovendien heeft Medibank in het verleden niet altijd aan de verwachtingen van beleggers voldaan, wat het vertrouwen kan ondermijnen.

Al met al lijkt Medibank een solide investering te zijn, maar het is belangrijk om rekening te houden met de risico’s en het potentieel voor groei. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van aandelen, zorg er dan voor dat je je onderzoek doet en een weloverwogen beslissing neemt.