Aandelen Metcash kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Metcash aandelen? Op deze pagina kan je direct Metcash aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Metcash. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Metcash raadplegen. Metcash is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool MTS.CHA.

Waar kan je Metcash aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Metcash kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je beleggen in aandelen & ETF's. Je kunt je kapitaal verliezen.
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Metcash?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Metcash. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Metcash?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Metcash? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Metcash is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Metcash.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Metcash

Sterke punten Metcash

 • Dominante positie in Australië: Metcash is de op twee na grootste supermarktketen in Australië, met een marktaandeel van ongeveer 10%.
 • Diversificatie van inkomsten: Naast de supermarkten beschikt Metcash ook over een groothandelsafdeling en een bouwmaterialendivisie, waardoor het bedrijf een brede basis heeft om inkomsten te genereren.
 • Efficiënte kostenbeheersing: Metcash heeft zich gericht op het verbeteren van de efficiëntie van de operaties en het beperken van de kosten, wat heeft bijgedragen aan een verbetering van de marges en de winstgevendheid.
 • Robuuste balans: Metcash heeft een sterke balans met weinig schulden en een gezonde kaspositie, waardoor het bedrijf goed gepositioneerd is om te investeren in groei en toekomstige kansen.

Zwakke punten Metcash

 • Concurrentie van de grote spelers: Metcash concurreert met grote spelers zoals Woolworths en Coles, die een dominante positie hebben in de Australische markt.
 • Afhankeijkheid van de Australische economie: Metcash is gevoelig voor de economische omstandigheden in Australië, zoals de stijgende werkloosheid en de afnemende consumentenbestedingen.
 • Risico’s verbonden aan expansie: Metcash heeft plannen aangekondigd om uit te breiden naar Nieuw-Zeeland en mogelijk andere markten, maar dit brengt ook risico’s met zich mee, zoals uitdagingen met betrekking tot de toegang tot de markt en het opbouwen van merkbekendheid.

aandeel metcash kopen

Wel of niet aandelen Metcash kopen?

Als je op zoek bent naar aandelen om in te investeren, dan kan Metcash een interessante optie zijn. Het bedrijf heeft een sterke positie in de Australische supermarktsector en beschikt over een diverse inkomstenbasis, wat het bedrijf robuust maakt in tijden van economische onzekerheid.

Aan de andere kant moet je rekening houden met de hevige concurrentie van de grote spelers in de sector, zoals Woolworths en Coles. Bovendien is Metcash afhankelijk van de economische omstandigheden in Australië, wat betekent dat het bedrijf gevoelig kan zijn voor een economische neergang.

Als je echter de sterke punten van Metcash in overweging neemt, zoals de efficiënte kostenbeheersing en de robuuste balans, dan kan het aandeel een aantrekkelijke investering zijn. Ook de uitbreidingsplannen van het bedrijf naar Nieuw-Zeeland en mogelijk andere markten bieden mogelijkheden voor groei op lange termijn.

Al met al kan het aandelen Metcash kopen een slimme zet zijn, maar zoals bij elke investering is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen en te zorgen voor een goed gebalanceerde portefeuille.